Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Asiguratorii introduc excluderi pe CASCO pentru cei care circula fara cauciucuri de iarna

cauciucuri iarna

Asiguratorii introduc excluderi pe CASCO pentru cei care circula fara anvelope de iarna

In Rusia – Zapada, gheata si anvelope inadecvate

Un material video venit de la vecinii rusi. Avand in vedere titlul pus, probabil va dati seama ce veti vedea.
Gheata, zapada si anvelope inadecvate. Oare ce se intampla atunci cand cele trei elemente sunt puse laolalta? Ei bine, nimic bun.

De acest lucru s-a convins si un sofer rus care a pierdut controlul masinii pret de cateva zeci de secunde. Daca vreti sa vedeti ce s-a intamplat, va invitam sa urmariti materialul video de mai jos.

Asiguratorii introduc excluderi pe CASCO pentru cei care circula fara anvelope de iarna

Daca amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarna nu mai este o noutate pentru soferii din Romania, incepand cu aceasta iarna tot mai multe companii importante de asigurari de pe piata locala au operat schimbari ale produselor facultative CASCO, astfel incat sa penalizeze clientii care nu isi iau masurile de precautie impuse prin lege.

Pentru soferii care circula fara cauciucuri de iarna pe suprafete cu zapada sau polei, nerespectarea prevederilor legale atrage amenzi intre 630 si 1.400 lei (reprezentand 9 – 20 de puncte amenda), alaturi de retinerea certificatului de inmatriculare.

Conform legislatiei nationale in vigoare in domeniul asigurarilor, neechiparea vehiculului cu anvelope de iarna in sezonul rece nu reprezinta o conditie de excludere de la plata despagubirilor pe asigurarile RCA. Pe de alta parte, pe CASCO, fiind vorba de o asigurare facultativa, companiile au inceput inca de anul trecut sa modifice clauzele contractuale.

Asadar, anul trecut, doar GENERALI Romania aplica o fransiza de 30% din valoarea pagubei pentru daunele survenite in timp ce masina era condusa pe drumurile publice in perioada 1 noiembrie – 31 martie, fara ca aceasta sa fie dotata cu anvelope de iarna. GENERALI Asigurari si-a mentinut aceasta prevedere si in 2012, insa o serie de masuri similare au fost adoptate si de alte companii din piata.

In prezent, modalitatile de penalizare variaza de la o companie la alta, astfel incat unele platesc doar o parte din valoarea daunelor, in timp ce altele au incadrat aceste evenimente la excluderi. Conditii similare celor de la GENERALI au si ASIROM VIG, care aplica o fransiza de 30% din dauna atunci cand soferul a facut accident pe zapada sau polei si nu avea masina echipata cu anvelope de iarna.

GROUPAMA recomanda in contracte anvelopele de iarna, dar nu sunt obligatorii – in caz de accident, dauna nu se despagubeste daca anvelopele sunt uzate.

Pentru OMNIASIG, excluderea apare in cazul in care se dovedeste ca evenimentul asigurat are o cauzalitate directa cu faptul ca vehiculul nu este echipat conform dispozitiilor legale. Aceeasi situatie este si in cazul companiilor UNIQA si CARPATICA Asig.

La ASTRA Asigurari, la inspectia de risc trebuie verificate cauciucurile de iarna, iar despagubirea nu va mai fi efectuata “in situatia in care asiguratul circula pe propria raspundere, folosind anvelope neadaptate la conditiile de drum si are loc un risc asigurat, din cauza acestuia.”