1 din 4 furturi din locuinta au la baza neglijenta proprietarului! Oare cat de atent este cand alege o polita de asigurare?

1 din 4 furturi din locuinta au la baza neglijenta proprietarului! Oare cat de atent este cand alege o polita de asigurare?
arter sau la etajul 1, informarea cunostintelor cu privire la bunurile detinute si postarea pe retelele de socializare a anunturilor de tipul plecarilor in concedii sau achizitionarea unor bunuri de valoare sunt numai cateva dintre aceste forme de neglijenta.

“Va avertizam ca hotii specializati in furturi din locuinta desfasoara o activitate din ce in ce mai complexa, bazata pe o perioada lunga de urmarire. Sunt foarte rabdatori si isi strang toate datele necesare pentru a-si pregati lovitura perfecta. Este esential, asadar, sa alegeti cu grija persoanele carora le vorbiti despre bunurile dumneavoastra si sa va protejati pe cat se poate locuinta”, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Comisarul sef Aurel CALIN, Directia de Investigatii Criminale a Politiei Romane.

Neglijenta proprietarilor face ca 36% dintre furturi sa se faca prin acces liber si 63% prin efractie. 40-45% dintre furturile din locuinte au avut loc in mediul urban, cu o concentrare mai mare in Bucuresti si in marile orase ale tarii, fiind mentionate in mod special Constanta si Timisoara. Datele Politei Romane atesta faptul ca, in ultima vreme, hotii nu se mai orienteaza numai catre bani si bunuri de mici dimensiuni, precum bijuteriile, ci chiar catre bunuri precum electrocasnicele si piese de mobilier.

In mediul urban, cele mai multe furturi au loc in zilele lucratoare, in timpul zilei. In mediul rural, acestea au loc in special in timpul noptii. Surprinzator este ca cele mai multe furturi au prejudicii cuprinse intre 100 si 1.000 de lei, unii dintre hoti alegandu-si victimele fara o documentare amanuntita in prealabil.

Aceste date ar trebui sa ii faca pe romani sa incheie cu mai multa atentie o polita de asigurare de locuinta si sa se asigure ca furtul este parte dintre riscurile acoperite.

“Datele companiei noastre arata ca mai putin de 10% dintre cei care incheie o polita de asigurare a locuintei includ si furtul ca risc asigurat”, a declarat Georgiana MIRON, Director de Marketing si Comunicare al GROUPAMA Asigurari.

Compania continua campania inceputa acum 3 ani impreuna cu Politia Romana, “Nu-ti scapa casa din ochi”. Prin intermediul acesteia, se urmareste scaderea numarului de furturi din locuinta la nivel national, derivat dintr-o mai buna informare a proprietarilor de locuinte cu privire la masurile pe care le au la dispozitie pentru a limita acest tip de infractiuni.

Leave a Reply