6.000 de persoane au absolvit cursurile IMA de formare in domeniul asigurarilor

6.000 de persoane au absolvit cursurile IMA de formare in domeniul asigurarilor
de implementare, este prevazuta organizarea a cel putin 295 de cursuri, pe tematici specifice domeniului asigurarilor, pentru un grup tinta de 8.260 persoane (cursuri-om).

Institutul de Management in Asigurari deruleaza acest proiect pe o perioada de trei ani, incepand cu ianuarie 2011, in parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea “Ovidius” din Constanta, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Asociatia pentru promovarea invatamantului European Mures, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).

Prin cursurile propuse, proiectul contribuie la dezvoltarea profesionala a specialistilor din asigurari si conduce la cresterea calitatii serviciilor oferite si la imbunatatirea adaptabilitatii lor la mediul economic, aflat in continua schimbare. Cursurile sunt gratuite, participantii primind si o subventie de participare la curs in valoare de 50 lei/zi.

Cursurile s-au desfasurat in toate cele 8 regiuni ale tarii si au fost organizate pe urmatoarele tematici:

“Fundamente ale asigurarilor. Protectia mediului” (76 cursuri);”Managementul riscului in asigurari – pentru brokeri de asigurare” (1 curs);”Conformarea legala a brokerilor de asigurare” (1 curs);”Negociere si tehnici de vanzare. Protectia mediului” (85 cursuri);”Reglementari contabile in asigurari pentru brokeri de asigurare” (1 curs);”Evaluari, instrumentar si intocmirea situatiilor financiare” (2 cursuri);”Regularizarea daunelor auto” (28 cursuri);”Regularizarea daunelor non-auto” (12 cursuri);”Constatarea, solutionarea si plata daunelor auto” (7 cursuri);”Asigurari de sanatate” (3 cursuri);”Conformarea legala a societatilor de asigurare” (2 cursuri);”Managementul Fortelor de Vanzare. Sanatate si securitate in munca” (4 cursuri);”Managementul Fortelor de Vanzare” (2 cursuri);”Introducere in actuariat” (1 curs);”Metode si tehnici de evaluare a nevoilor clientului” (1 curs).Pentru lista actualizata a tematicilor acoperite de cursuri, planificarea pe regiuni, respectiv pentru inscrierea online la cursuri, va rugam sa accesati site-ul proiectului – www.imasig.ro.

Leave a Reply