Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

916 medici acuzati de malpraxis in perioada 2006 – 2011

916 medici acuzati de malpraxis in perioada 2006 – 2011
e, in Marea Britanie, in acelasi interval de timp, au fost raportati peste 8.500 de medici pentru erori medicale.

Numarul doctorilor reclamati la Consiliul Medicilor din Romania a crescut de la 112 in 2006 la 187 in 2011. Dintre acestia, numai 11 au primit interdictie de a practica medicina.

Numarul mic de reclamatii este, in principiu, in beneficiul companiilor de asigurari, care acopera, conform legii, raspunderea profesionala a medicilor.

Legea nr. 95/2006, in vigoare si in momentul de fata, prevede ca personalul medical este obligat sa incheie o asigurare de raspundere civila profesionala drept conditie de angajare, respectiv de obtinere si de reinnoire a autorizatiei de libera practica. Potrivit legii, aceste polite de asigurare acorda despagubiri “pentru sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare si cheltuieli de judecata persoanei sau persoanelor pagubite prin aplicarea unei asistente medicale neadecvate, care poate avea drept efect inclusiv vatamarea corporala ori decesul.”

Printr-o norma a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), emisa in acelasi an, s-au reglementat si limitele de raspundere, respectiv sumele asigurate minime pentru care personalul medical de diferite specialitati este obligat sa se asigure. Acestea sunt de 62.000 EUR pentru chirurgi, de 37.000 EUR pentru medici specialisti si stomatologi si de 12.000 EUR pentru medici de familie si generalisti.

Pe de alta parte, legea impune asigurarea de raspundere civila profesionala, dar nu obliga asiguratorii sa despagubeasca daunele morale la care medicii risca sa fie obligati in urma unor cazuri de malpraxis, situatie in care valorile solicitate pot fi semnificative.

Un articol cuprinzator despre asigurarile pentru culpa medicala, intitulat generic “Va deveni ‘RCA-ul medical’ altceva decat o formalitate birocratica?” puteti citi in cel mai nou numar al Revistei PRIMM – Asigurari & Pensii !

Leave a Reply