rca ieftin | CumparaRCA.ro

ACHMEA transfera portofoliile de asigurari de viata si pensii ale EUREKO Romania grupului AEGON

ACHMEA transfera portofoliile de asigurari de viata si pensii ale EUREKO Romania grupului AEGON
Astazi, 29 ianuarie, ACHMEA, actionarul EUREKO Romania, si AEGON au semnat un acord de transfer al portofoliilor de asigurari de viata si pensii din Romania. Tranzactia urmeaza sa fie supusa procesului de autorizare de catre autoritatile competente din Romania si se asteapta sa fie finalizata in a doua jumatate a anului 2013.

Astfel, portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale EUREKO vor fi integrate in operatiunile grupului AEGON din Romania, prezent pe plan local din anul 2007. In regiune, grupul olandez mai activeaza in Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia, iar recent si-a anuntat intrarea pe piata din Ucraina, prin achizitia celei de a cincea companii de profil.

Prin prisma noului portofoliu, compania de asigurari de viata AEGON TUnZ va deveni unul dintre primii zece asiguratori life din Romania, in timp ce AEGON SAFPAP va deveni al treilea cel mai mare jucator de pe piata locala de pensii private, cu aproximativ 650.000 de participant.

“Data fiind cresterea cererii pentru produsele de asigurari de viata si pensii private din Romania si Europa Centrala si de Est, intentionam sa extindem expertiza recunoscuta a AEGON, pentru a raspunde nevoilor in crestere ale pietei. Completarea portofoliilor noastre actuale cu cele de asigurari de viata si pensii ale EUREKO va intari semnificativ pozitia de piata si capacitatea noastra de a oferi solutii financiare de lunga durata”, a declarat Gabor KEPECS, CEO AEGON in Centrul si Estul Europei si Membru al Consiliului de Administratie al grupului.

In ceea ce priveste decizia ACHMEA de a iesi de pe piata din Romania, miscare despre care presa de specialitate a lansat niste ipoteze in a doua jumatate a anului trecut, aceasta este in in acord cu strategia anuntata de grup la inceputul anului 2012, de a dezvolta selectiv operatiunile internationale.

“Intentionam sa investim in acele companii care au dimensiuni semnificative si care ofera oportunitati de manifestare a competentelor noastre principale. Suntem convinsi ca AEGON va continua sa le ofere clientilor din Romania aceeasi calitate a serviciilor”, a declarat Gerard van OLPHEN, Vicepresedinte al Comitetului executiv al ACHMEA, responsabil cu dezvoltarea operatiunilor internationale ale grupului.

Compania de asigurari de viata din Romania este condusa de Sinziana MAIOREANU, in calitate de CEO, in timp ce managementul companiei de pensii private AEGON SAFPAP este asigurat de Marius RATIU.

Leave a Reply