Adrian TANASE, numit Director de Investitii al ING Pensii SAFPAP

Adrian TANASE, numit Director de Investitii al ING Pensii SAFPAP
inistrat Privat ING.

“Sunt onorat de decizia grupului de a-mi acorda raspunderea investirii activelor Fondului de Pensii Administrat Privat ING, un fond care administreaza in prezent economiile pentru pensie a peste 1,7 milioane de participanti. Este o misiune pe care o preiau cu responsabilitate si entuziasm, constient de rolul extrem de important pe care orice manager din acest domeniu trebuie sa si-l asume pentru mentinerea si pe viitor a rezultatelor bune obtinute de fondurile de pensii in primii cinci ani de functionare si, totodata, pentru dezvoltarea pietei de capital si a economiei romanesti”, a declarat Adrian TANASE.

Adrian TANASE (38 de ani) are o experienta de 13 ani in domeniul financiar, in ultimii sapte ani dezvoltandu-si cariera exclusiv in cadrul ING Group. S-a alaturat echipei ING in 2006, initial ca responsabil cu administrarea portofoliului de actiuni pentru ING Asigurari de Viata, iar in perioada 2008-2010 a detinut pozitia de manager de portofoliu in cadrul ING Investment Management Romania. Ulterior, a preluat mandatul de Director General al ING Investment Management Romania, pe care l-a detinut pana la actuala numire. In aceasta calitate, responsabilitatile sale au fost legate in principal de coordonarea investitiilor romanesti ale fondurilor ING domiciliate in Luxemburg si de dezvoltarea activitatii companiei.

Este absolvent al Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si detine o certificare CFA din 2009.

Leave a Reply