Afaceri de 321 mil. lei pentru ASTRA Asigurari in primele trei luni

Afaceri de 321 mil. lei pentru ASTRA Asigurari in primele trei luni
acerile din Ungaria ale asiguratorului, derulate prin intermediul sucursalei ASTRA Biztosito, reprezinta 14,8 mil. lei.

Compania nu a dat publicitatii insa cifrele aferente volumului de despagubiri platite in perioada ianuarie-martie 2013.

“Ne bucuram ca ASTRA Asigurari isi consolideaza pozitia de lider in piata de profil din Romania. Ne vom concentra in continuare pe imbunatatirea calitatii serviciilor pentru clienti, pe extinderea internationala si pe dezvoltarea segmentelor de asigurari de viata si sanatate, property si CASCO”, a declarat Iulius Alin BUCSA, Presedinte Directorat, ASTRA Asigurari, intr-un comunicat de presa.

“Volumul subscrierilor totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (non-viata si viata) inregistrate de companie dupa primele trei luni din 2013 se ridica la valoarea de 318,2 mil. lei, din care 315 mil. lei reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale”, au anuntat reprezentantii ASTRA Asigurari.

Rezultatele aferente primului trimestru al anului in curs pe clase de asigurare prezinta evolutii pozitive la asigurari de sanatate, property si viata, in timp ce pe liniile auto, afacerile companiei au stagnat in jurul valorii de 155,2 mil. lei.

Asigurarile de sanatate au inregistrat o crestere de 28%, subscrierile insumand 13 mil. lei, fata de 10,2 mil. lei in T1/2012, iar cele de viata au fost cu 4% mai mari comparativ cu primul sfert al anului trecut, in suma de 3,21 mil. lei.

Pe segmentul de asigurari cladiri si bunuri, subscrierile au fost de 50,2 mil. lei, in urcare cu 7% fata de nivelul de 46,7 mil. lei din ianuarie-martie 2012.

Aceste evolutii pozitive au compensat scaderea de 30,5%, in termeni reali, inregistrata de ASTRA pe segmentul CASCO, volumul subscrierilor pe aceasta clasa coborand de la 34 mil. lei, la 24,9 mil. lei. In ceea ce priveste asigurarile RCA, compania a ramas lider de piata, cu o cota de 19,65% si o pondere in total portofoliu de 40,6%. Subscrierile pe aceasta clasa s-au ridicat la 130,4 mil. lei, in crestere reala, in lei, cu 1,9% fata de primele trei luni din 2012, cand segmentul RCA totalizau 121,6 mil. lei.

Leave a Reply