Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Asigurarile medicale de calatorie in strainatate in scadere in conditiile cresterii turismului extern

Asigurare medicala de calatorie

Asigurarile medicale de calatorie in strainatate in scadere in conditiile cresterii turismului extern

Dependente de industria turismului si la concurenta cu Cardul European de Sanatate, in primele noua luni ale anului curent, asigurarile medicale de calatorii in strainatate au adus asiguratorilor romani subscrieri in valoare de 10,6 mil. EUR, cu 6,4% mai putin decat in 3T/2011. Totodata, daunele platite pe aceasta linie de business au totalizat 3,5 mil. EUR, in vreme ce valoarea primelor cedate in reasigurare s-a cifrat la circa 135 mii EUR.

In acelasi timp, potrivit unui comunicat remis saptamana trecuta de ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), in anul 2012, plecarile vizitatorilor romani in strainatate s-au ridicat la aproximativ 10 milioane, in crestere cu peste 2%, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

“In pofida unui debut rezervat, anul 2012 ne-a oferit argumente sa consideram ca turismul nu se afla in recesiune, dimpotriva, isi confirma potentialul de crestere, ca real motor de dezvoltare economica si social”, a spus Corina MARTIN, Presedinte ANAT.

Topul companiilor de asigurari, alcatuit dupa criteriul volumului de prime brute subscrise, indica pe prima pozitie GENERALI Romania, care detine o cota de piata de peste 23% – asigurarile turistice generand mai bine de trei puncte procentuale din totalul afacerilor societatii.

ALLIANZ-TIRIAC se regaseste pe a doua pozitie, cu 2 mil. EUR prime brute subscrise (19,4% – cota de piata), iar ASTRA Asigurari, companie ale carei afaceri depind in proportie de 1% de asigurarile turistice, s-a clasat pe a treia pozitie (17% cota de piata).

Top 5 a fost completat de OMNIASIG VIG si GROUPAMA Asigurari, gradul de concentrare intre primele cinci companii din piata situandu-se la peste 80% din totalul subscrierilor.

De asemenea, primii zece jucatori au generat peste 98 de puncte procentuale din totalul afacerilor derulate pe aceasta clasa de asigurare.