Afacerile OTTO Broker s-au majorat cu 15% in primele trei trimestre. Veniturile au crescut cu peste 10%

Afacerile OTTO Broker s-au majorat cu 15% in primele trei trimestre. Veniturile au crescut cu peste 10%
oker a raportat venituri din activitatea de brokeraj de 7,7 mil. lei, in crestere in valoare absoluta cu circa 740 mii lei – din care mai bine de 99% au fost aferente veniturilor din negocierea contractelor de asigurare si reasigurare.

Portofoliul de prime intermediate al companiei a fost format in proportie de 64% (24,4 mil. lei) din asigurari RCA, 12% (putin peste 4 mil. lei) – asigurari CASCO, 9,4% – asigurari property, 6,3% – asigurari de garantii, 2,2% – asigurari de accidente si boala, restul portofoliului fiind completat de asigurari de viata, bunuri in tranzit, raspundere civila generala, credite sau travel.

Structura portofoliului de prime intermediate, dupa companiile de asigurare care au subscris politele emise de OTTO Broker, a fost formata din EUROINS Romania (19,6%), CARPATICA Asig (17,3%), ASTRA Asigurari (13%), ASIROM VIG (9,1%), ALLIANZ-TIRIAC (8,9%), UNIQA Asigurari (8,7%), OMNIASIG VIG (4,3%), GROUPAMA Asigurari (4,1%) si GENERALI Romania (3%).

Totodata, potrivit informatiilor furnizate de companie, dupa tipul clientilor, o treime din totalul primelor intermediate au fost aferente clientilor de tip persoane juridice, restul de 67% fiind completat de clienti persoane fizice.

OTTO Broker s-a infiintat in anul 2001, initial cu denumirea de TOTAL ADVISOR. In prezent, echipa OTTO Broker este formata din 127 de specialisti in asigurari, si dispune de o retea teritoriala de pana la 35 de reprezentante, cele mai multe fiind prezente in unele dintre cele mai importante galerii comerciale din Bucuresti si din judetele Arges, Bacau, Braila, Brasov, Calarasi, Constanta, Dambovita, Galati, Iasi, Harghita, Prahova, Valcea sau Vrancea.

Rezultatele preliminare inregistrate de piata nationala a asigurarilor aferente perioadei ianuarie-septembrie 2013 le veti putea citi in premiera in Numarul 4/2013 al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile, care se va lansa la inceputul lunii decembrie a.c.

Pana atunci, va invitam sa accesati www.insuranceprofile.ro , sectiunea INSURANCE PROFILE INTERACTIV – aplicatia care permite crearea de rapoarte personalizate ce contin rezultatele financiare ale companiilor de asigurari si brokeraj in asigurari din Romania (n. red. doar cele care au furnizat date), structurate si ierarhizate pe clase de asigurare aferente fiecarui trimestru incepand cu anul 2008 pana in prezent.

Leave a Reply