Afacerile TOP 5 asigurari de viata au scazut cu circa 5 mil. EUR. Totusi, de unde provine cresterea pietei? Exclusiv – topul companiilor

Afacerile TOP 5 asigurari de viata au scazut cu circa 5 mil. EUR. Totusi, de unde provine cresterea pietei? Exclusiv – topul companiilor
rnizat rezultate financiare a insumat circa 198,5 mil. EUR (echivalentul a 20% din totalul pietei). Rezultatul curent este superior cu circa 3% celui din perioada similara din 2012, dar cu 30 mil. EUR inferior situatiei consemnate la 30 iunie 2008.

In ceea ce priveste topul asiguratorilor, ING Asigurari de Viata conduce detasat clasamentul (peste 31% cota de piata), olandezii fiind urmati de BCR Asigurari de Viata VIG si METROPOLITAN Life, conform estimarilor INSURANCE Profile. Cota de piata cumulata a celor 3 societati s-a redus de la 66% in S1/2012 la circa 61,5% la 30 iunie a.c.

Si totusi, daca afacerile primelor cinci companii au scazut cu circa 5 mil. EUR, de unde provine cresterea pietei? Companii specializate pe segmentul life – a caror activitate este axata in principal pe bancassurance – precum ERB Asigurari de Viata, BRD Asigurari de Viata sau ERGO Asigurari de Viata au cunoscut cresteri importante ale volumelor de afaceri.

Rezultatele financiare complete ale pietei de asigurari din Romania pentru ianuarie-iunie a.c. le veti putea citi in premiera la jumatatea lunii septembrie cu ocazia lansarii celui de-al treilea numar al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile.

Totodata, acestea vor fi disponibile si pe www.insuranceprofile.ro la sectiunea INSURANCE PROFILE INTERACTIV – aplicatia ce permite crearea de rapoarte personalizate ce contin rezultatele financiare ale companiilor de asigurari si brokeraj in asigurari din Romania (n. red. doar cele care au furnizat date), structurate si ierarhizate pe clase de asigurare aferente fiecarui trimestru incepand cu anul 2008 pana in prezent.

Leave a Reply