ALLIANZ-TIRIAC a obtinut profit de 6,4 mil. lei in T1, cat in intreg anul 2012

ALLIANZ-TIRIAC a obtinut profit de 6,4 mil. lei in T1, cat in intreg anul 2012
ubscrierii si daunalitatii pe principalele clase de asigurari generale, avand in vedere ca profitul operational pe intreg anul 2012 a fost de 6,5 mil. lei, conform IFRS.

Profitul inregistrat de ALLIANZ-TIRIAC in T1/2013 se situeaza la unul dintre cele mai ridicate niveluri trimestriale din ultimii ani, chiar daca este mai mic cu 1,5 mil. lei fata de T1/2012, cand rezultatul operational a fost influentat pozitiv de inregistrarea unui venit extraordinar.

“Startul in anul financiar 2013 este promitator. Veniturile trimestriale sunt usor peste nivelul prognozat, aceasta evolutie fiind sustinuta de ambele segmente de afaceri: asigurari generale, respectiv de viata si sanatate. Concomitent, imbunatatirea ratei daunei pe segmentul asigurarilor generale a avut o influenta pozitiva asupra profitabilitatii trimestriale”, a declarat Remi VRIGNAUD, Directorul General al ALLIANZ-TIRIAC Asigurari:

Eficienta crescuta pentru activitatea de asigurari generale

In primele trei luni din 2013, subscrierile din activitatea de asigurari generale au fost de 213,2 mil. lei, in crestere cu 3,3% fata de nivelul de 206,5 mil. lei inregistrat in acelasi interval din 2012, evolutie sustinuta de toate clasele importante de asigurari – CASCO, RCA, bunuri si proprietati.

Astfel, vanzarile de polite CASCO au crescut la 96,2 mil. lei in T1/2013, cu aproape 2% mai mult fata de 94,5 mil. lei, in aceeasi perioada a lui 2012, aceasta clasa mentinandu-si cea mai importanta pondere in portofoliul de asigurari generale al companiei – 45% din subscrieri. Evolutia reflecta stabilizarea volumului de afaceri generat de societatile de leasing partenere, dupa o perioada indelungata in care contractia abrupta a acestui segment de finantare s-a proiectat si la nivelul volumului de afaceri CASCO ale ALLIANZ-TIRIAC.

In ceea ce priveste linia RCA, in perioada ianuarie-martie, veniturile ALLIANZ-TIRIAC s-au majorat cu 7,4%, la 55,1 mil. lei.

Sub aspectul profitabilitatii pe segmentul asigurarilor auto, portofoliul agregat de asigurari CASCO si RCA a consemnat o imbunatatire a ratei daunei cu aproximativ 9 puncte procentuale, pana la nivelul de 75%. “Cresterea calitatii subscrierii, inclusiv prin aplicarea mult mai riguroasa a sistemului bonus-malus a sustinut imbunatatirea performantelor pe acest segment de asigurari. In plus, o influenta pozitiva relevanta asupra profitabilitatii a avut-o si cresterea ratei de incasare a regreselor administrative la nivelul portofoliului CASCO, in contextul in care ALLIANZ-TIRIAC se plaseaza in topul celor mai mari asiguratori de avarii si furt auto din Romania. Regresele administrative reprezinta sumele pe care ALLIANZ-TIRIAC, in calitate de asigurator CASCO, le are de recuperat de la alti asiguratori emitenti de polite RCA, in conditiile in care tertul pagubit ca urmare a producerii unui accident auto opteaza pentru activarea politei CASCO in vederea obtinerii despagubirilor de reparatii, acordand ALLIANZ-TIRIAC dreptul de a recupera de la asiguratorul RCA al soferului vinovat sumele reprezentand indemnizatii acordate pentru reparatii”, spun reprezentantii companiei in comunicatul de presa.

La nivelul portofoliului property, veniturile trimestriale au inregistrat o crestere usoara, de 1,6%, pana la valoarea de 44,4 mil. lei, din care aproximativ o treime este aferenta asigurarii locuintelor, restul reprezentand asigurari comerciale de cladiri, bunuri si daune la proprietati.

Plus 20% la afacerile cu asigurari de viata

Cu vanzari de 28,3 mil. lei in primul sfert al anului 2013, acest segment a consemnat o rata de crestere de aproape 20% fata de valoarea de 23,7 mil. lei inregistrata in aceeasi perioada din anul anterior. In special subscrierile de contracte cu prime unice pentru produsele cu componenta investitionala (de tip unit-linked) s-au majorat, foarte probabil si ca urmare a evolutiei pozitive a randamentelor unora dintre tipurile de plasamente utilizate de oferta diversificata de programe investitionale a ALLIANZ-TIRIAC, a specificat asiguratorul.

Vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked) au generat 59% din veniturile de asigurari de viata ale companiei, restul de 41% reprezentand vanzari de polite traditionale.

“O contributie importanta la realizarile noastre a avut-o si continua sa o aiba faptul ca, indiferent de obiectivele de performanta ale ALLIANZ-TIRIAC, promovarea celor mai evoluate standarde de calitate in privinta produselor si serviciilor oferite ramane o constanta, o prioritate. Sub acest aspect, suntem mandri de faptul ca in primul trimestru am lansat serviciul integrat de notificare a daunelor si programare la constatare pe platforma on-line. Este un serviciu extrem de apreciat de clienti, care ne-a facut mult mai accesibili, mai simplu de abordat, mai eficienti in procesul de solutionare a daunelor, adica atunci cand clientul are mai multa nevoie de disponibilitatea asiguratorului”, a concluzionat Remi VRIGNAUD, liderul companiei.

Leave a Reply