ALLIANZ-TIRIAC a semnat protocolul de colaborare cu PAID in vederea distributiei politelor obligatorii de locuinta

ALLIANZ-TIRIAC a semnat protocolul de colaborare cu PAID in vederea distributiei politelor obligatorii de locuinta
eta, la intreaga valoare reala a locuintei, pentru riscurile asigurabile non-catastrofice, in timp ce pentru riscurile catastrofice, raspunderea asumata de ALLIANZ-TIRIAC va acoperi doar partea din suma asigurata ce depaseste valoarea de 10.000/20.000 EUR, care este preluata si acoperita de PAID, prin polita obligatorie (PAD).

Practic, politele de asigurare emise in numele si pe raspunderea ALLIANZ-TIRIAC vor include o fransiza obligatorie pentru riscurile catastrofice de 10.000/20.000 EUR. In paralel, compania va fi in masura sa emita polite obligatorii avand suma asigurata egala cu fransiza politei ALLIANZ-TIRIAC, in baza carora PAID ofera acoperire pentru riscurile catastrofice, conform legislatiei in vigoare.

“Vrem sa continuam sa oferim clientilor companiei solutii cat mai simple si acces facil la protectie, iar acest lucru impune adaptarea operatiunilor noastre la noile reglementari. In acest sens, urmare a intrarii in vigoare a Legii 243/2013, semnarea protocolului de distributie a politei de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor (PAD) era un pas absolut necesar pentru optimizarea accesului publicului la produse care sa ofere protectie completa a locuintelor, in reteaua ALLIANZ-TIRIAC”, a declarat Remi VRIGNAUD, Directorul General al companiei.

In baza protocolului semnat cu PAID, ALLIANZ-TIRIAC va oferi tuturor clientilor sai care incheie polite obligatorii PAD prin intermediul retelei companiei si servicii de instrumentare a daunelor produse de riscurile catastrofice.

“Toti clientii care vor achizitiona polite de asigurare a locuintelor prin intermediul retelei Allianz-Tiriac vor beneficia de servicii de instrumentare a daunelor la acelasi standard de calitate, chiar si in cazul in care eventualele pagube produse in urma unei catastrofe naturale nu depasesc suma asigurata printr-o polita obligatorie. In practica, solutiile de despagubire vor fi generate de specialistii ALLIANZ-TIRIAC, pentru daunele acoperite prin PAD ele urmand a fi avizate de PAID, care are si responsabilitatea efectuarii platii indemnizatiilor de despagubire” a explicat Remi VRIGNAUD.

Compania a precizat, de asemenea, ca alinierea modelului operational al ALLIANZ-TIRIAC la noile reglementari nu va aduce din perspectiva clientilor modificari ale pretului acoperirilor fata de cel valabil inainte de intrarea in vigoare a Legii 243/2013.

In schimb, sub aspectul veniturilor, compania va realiza subscrieri diminuate cu echivalentul a 10/20 EUR pentru fiecare polita facultativa de asigurare a locuintei emisa.

“Speram ca, pana la sfarsitul anului, sa reusim sa compensam fie si partial impactul pe care introducerea obligativitatii achizitionarii PAD de catre toti proprietarii de locuinte il va avea la nivelul veniturilor noastre din activitatea de asigurare a locuintelor. In orice caz, suntem optimisti in privinta evolutiei acestui segment pe termen mediu, plecand de la premisa ca actualul cadru de reglementari va fi nu doar mentinut, dar si consolidat, astfel incat sa permita companiilor de asigurare sa-si defineasca strategii coerente de dezvoltare sanatoasa a portofoliilor de asigurare a locuintelor pe termen mediu si lung”, a punctat Directorul General al ALLIANZ-TIRIAC.

Cadrul legislativ de functionare a asigurarilor obligatorii a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor s-a schimbat recent, ca urmare a intrarii in vigoare, la 27 iulie a.c., a Legii nr. 243/2013 pentru modificarea Legii nr. 260/2008. Conform noilor reglementari, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia PAD – polita de asigurare obligatorie emisa de PAID, ce ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice in limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 EUR, in functie de structura de constructie. Aceasta va putea fi incheiata de acum si de la companiile de asigurare care nu fac parte din PAID, in baza unor protocoale de colaborare incheiate cu Pool-ul. In ceea ce priveste asigurarile facultative, societatile de asigurare autorizate sa preia riscuri de catastrofe naturale le pot incheia – pentru aceste categorii de riscuri – numai pentru partea din suma asigurata ce excede suma asigurata obligatoriu prin PAD (10.000 / 20.000 EUR).

Leave a Reply