ALLIANZ-TIRIAC este asiguratorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) 2013

ALLIANZ-TIRIAC este asiguratorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) 2013
tatori), accidente persoane si nu in ultimul rand, riscul de deteriorare a peliculelor si a echipamentelor pe intreaga durata a festivalului, inclusiv in timpul transportului

“Pentru ALLIANZ-TIRIAC, asocierea cu Festivalul International de Film Transilvania in calitate de sponsor si asigurator vine ca un pas firesc, asta pentru ca noi credem cu adevarat in valori – si aici nu ma refer doar la valoarea afacerilor pe care le derulam, ci la cele sociale, culturale, artistice in particular. Pe de alta parte, pentru a explica de ce s-a implicat ALLIANZ-TIRIAC in acest proiect, trebuie sa spunem ca ALLIANZ este un partener traditional pentru industria cinematografica la nivel international, fiind asiguratorul marilor productii cinematografice mondiale”, explica Remi VRIGNAUD, CEO ALLIANZ-TIRIAC, prezent la evenimentele organizate in cadrul festivalului.

De peste 90 de ani, ALLIANZ este un partener pentru industria filmului de la Hollywood, asigurand de la filme precum cunoscutele serii James Bond, pana la productii cu mari bugete din zilele noastre. Prin urmare, spun reprezentantii companiei, “asocierea la nivel local, in Romania, a numelui ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, in calitate de asigurator cu Festivalul International de Film Transilvania nu este deloc surprinzatoare”.

Cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Film Transilvania se desfasoara pana pe 9 iunie la Cluj, in zece zile pline de proiectii speciale, premiere nationale sau internationale, ateliere si masterclass-uri care au ca protagonisti invitati importanti din industria de film. Programul complet al evenimentului este disponibil pe site-ul oficial www.tiff.ro.

Repere ale implicarii ALLIANZ in industria cinematografica

Prin intermediul subsidiarei din Statele Unite, Fireman’s Fund, ALLIANZ a asigurat sute de productii hollywoodiene. In timpul filmarilor, studiourile, casele de productie trebuie sa se protejeze impotriva riscurilor de diverse tipuri. De la asigurarea actorilor, a membrilor echipelor de filmare, a cascadoriilor, Allianz a fost alaturi de industria cinematografica pentru a ajuta producatorii sa obtina rezultatele artistice dorite in conditii de maxima siguranta, la timp si in limitele bugetelor stabilite.

Printre productiile cinematografice asigurate de ALLIANZ in ultimii ani se numara:
“Inglorious Basterds””Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1″”Nine””Django Unchained””J. Edgar””Iron Man””Argo””Hellboy II”

Implicarea ALLIANZ-TIRIAC in sustinerea valorilor culturale la nivel local
Expozitii ale artistilor romani gazduite de Galeria ALLIANZ-TIRIAC: din anul 2001, Galeria ALLIANZ-TIRIAC a gazduit periodic expozitii ale artistilor romani, implicand deopotriva oameni de cultura, personalitati din toate domeniile, reprezentanti ai media.Asigurarea Ateneului Roman: ALLIANZ-TIRIAC a oferit, sub forma de sponsorizare in perioada 2004-2006, o polita de asigurare a cladirii Ateneului Roman, pentru o suma asigurata de 20 mil. EURSponsorizarea unor evenimente culturale marcante: Festivalul de teatru de la Sibiu (in perioada 2005-2007) si TIFF (in anul 2013) sunt doua evenimente culturale romanesti prestigioase alaturi de care ALLIANZ-TIRIAC a ales sa se implice in calitate de sponsor.

Leave a Reply