Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Amenzi mai mari pentru lipsa cauciucurilor de iarna

cauciucuri de iarna

Amenzi mai mari pentru lipsa cauciucurilor de iarna

Amenzi mai mari pentru lipsa cauciucurilor de iarna, vom plati amenzi mai mari cu 4,5% comparativ cu anul precedent.

Soferii romani care circula pe drumuri cu polei, inzapezite sau inghetate cu masini fara cauciucuri de iarna in dotare, vor plati iarna aceasta amenzi mai mari cu 4,5% comparativ cu anul precedent.

Amenzile pentru lipsa cauciucurilor de iarna au crescut cu 4,5%, pe fondul majorarii salariului minim pe economie de la 670 la 700 lei, in functie de care este calculata valoarea amenzii. Valoarea unui punct de amenda reprezinta 10% din valoarea salariului minim pe economie.

Legea care reglementeaza obligativitatea anvelopelor de iarna a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2011 si prevede sanctiuni de la 9 la 20 de puncte de amenda, sanctiunea fiind insotita si de retinerea certificatului de inmatriculare. Potrivit OG 5/2011, este sanctionata “conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna“.

Obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna se instaleaza in cazul in care drumurile prezinta zapada, gheata sau polei. Cum conditiile climaterice nu pot fi intotdeauna estimate corect, este recomandat ca soferii sa isi echipeze autoturismele pentru a nu fi luati prin surprindere.

Cauciucurile de iarna sunt reglementate prin Directiva Europeana 92/23/CE din 31.03.1992, conform careia anvelopele trebuie sa prezinte simbolurile M si S (noroi plus zapada), in una din combinatiile: M+S, M/S, M-S, M.S. sau M&S.

Unele tipuri de anvelope prezinta suplimentar si alte marcaje, precum un fulg de zapada si/sau o creasta alpina, insa acestea nu sunt obligatorii. Asadar, inscriptia M+S este suficienta pentru a clasifica o anvelopa ca fiind de iarna.

Indiferent daca exista unul sau ambele semne suplimentare (fulg de zapada si creasta alpine), daca marcajul M+S lipseste, soferii sunt pasibili de amenda.