Apa trece, problemele raman… si sunt dezbatute la ICAR 2013

Apa trece, problemele raman… si sunt dezbatute la ICAR 2013

Vara aceasta a adus mult asteptata revigorare a sistemului asigurarilor obligatorii de locuinte, prin modificarile aduse Legii nr. 260/2008. Totusi, mesajele trimise populatiei au fost contradictorii, Guvernul alocand fonduri pentru ajutorarea celor afectati de inundatii chiar daca nu aveau asigurare de locuinta.

Acesta fiind contextul, incertitudinile planeaza asupra evolutiei numarului de locuinte asigurate, ajuns acum la putin peste 43% din totalul fondului locativ (circa 3,4 milioane de locuinte).

Asadar, pe 15 octombrie, la evenimentul organizat de Banca Mondiala, Media XPRIMM, UNSAR si UNSICAR, reprezentanti ai autoritatilor, impreuna cu specialistii din piata de asigurari vor discuta despre viitorul asigurarilor de locuinta in Romania si despre solutionarea actualelor dificultati. De asemenea, va fi pusa in discutie si problema gestionarii daunelor pe segmentul property, precum si politicile de reasigurare a riscurilor de catastrofa.

ICAR 2013 este sustinut de JLT Re in calitate de Partener Strategic, VerAsig – Partener Principal si de CARPATICA Asig, PIRAEUS Insurance Broker si MARSH – Parteneri.

Pentru detalii si inscrieri, accesati www.icarforum.ro .

Leave a Reply