ASF sanctioneaza persoane din conducerea OMNIASIG si EUROINS

ASF sanctioneaza persoane din conducerea OMNIASIG si EUROINS
uia urmand a fi facute publice ulterior.
 
Astfel, in ceea ce priveste EUROINS, Consiliul ASF a hotarat sanctionarea Directorului de Daune, Stamov Bozhidar STOYANOV,  cu amenda in cuantum de 50.000 de lei si retragerea aprobarii acestuia. De asemenea, au fost stabilite in sarcina societatii mai multe obligatii, printre care revizuirea tuturor dosarelor de dauna respinse de societate, pentru care termenul de prescriptie nu a intervenit si gestionarea acestora in conformitate cu prevederile in vigoare.

Deciziile de mai sus se bazeaza pe constatarea unor neclaritati in ceea ce priveste modul de gestionare de catre EUROINS a dosarelor de dauna RCA.

Corpul de control a verificat prin sondaj 22 dintre dosarele de dauna respinse (dintr-un total de 12.626 dosare respinse in 2012). Controlul a constatat ca in niciunul dintre dosarele verificate prin sondaj nu exista o justificare legala si temeinica pentru neincluderea in rezerva de dauna a sumelor aferente.

In cazul OMNIASIG, Consiliul ASF a decis  sanctionarea cu amenda in cuantum de 50.000 de lei a Presedintelui Mihail TECAU si a Vicepresedintelui Artur BOROWINSKI  si cu amenda de 30.000 lei a Danielei Camelia COVACESCU, Membru in Directorat.

In urma unui control desfasurat perioada 16 mai – 14 iunie, s-a constatat ca evidenta contabila si operativa societatii nu permite intocmirea corecta a rapoartelor solicitate de catre autoritatea de supraveghere.

In acelasi timp, rezervele de dauna avizate sunt subevaluate si nu sunt constituite la valoarea si in momentul luarii la cunostinta despre pretentiile asiguratilor/pagubitilor.
De asemenea, s-a constatat ca nu au fost respectate prevederile legale in ceea ce priveste avizarea, constatarea prejudiciilor si plata despagubirilor, iar procedura privind modalitatea de solutionare a petitiilor nu este in concordanta cu prevederile normelor.

Leave a Reply