Cumpara RCA ieftin online

Asigurare de Raspundere Civila Auto – RCA ieftin online

Asigurare de Raspundere Civila Auto – RCA ieftin online

Asigurare de Raspundere Civila Auto – RCA ieftin online. Asigurarea RCA se adreseaza tuturor proprietarilor de autovehicule din Romania.

Cumpara RCA ieftin Online

Asigurarea RCA se adreseaza tuturor proprietarilor de autovehicule din Romania.

Asigurare RCA este necesara oricarui posesor de automobil sau participant la trafic, acesta implica raspundere fata de terti si bunurile acestora, acestea fiind expuse la eventuale pagube pe care noi le putem cauza. Din aceasta cauza asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este obligatorie. Conform legii fiecare autoturism care participa la trafic trebuie sa aiba asigurare RCA valabila. Datorita faptului ca nu noi ci o a terta parte va beneficia de aceasta asigurare, multa lume cauta cel mai ieftin RCA si nu o asigurare oferita de un asigurator de incredere.

Polita de asigurare RCA se poate incheia pe o perioada de 6 luni sau un an, ea poate fi cumparata si online de pe siteul CitySmart.ro=RCA ieftin .

Cumpara RCA ieftin online

Cumpara RCA ieftin online


Important de retinut este faptul ca avariile produse masinii din propria vina nu sunt acoperite de asigurarea RCA ci doar a tertilor.

Valoarea minima a unei polite de asigurare RCA pentru fiecare an se stabileste prin lege, insa valoarea acestora difera de la o societate la alta, in functie de prima de referinta aplicata de fiecare societate.

La alegerea societatii de asigurare la care veti incheia polita de asigurare RCA trebuie sa aveti in vedere atat pretul acesteia cat si “seriozitatea” societatii de asigurare din punctul de vedere al despagubirii in cazul unui accident iar City Insurance este bine cunoscuta pentru aceste lucruri.

Totodata se stabilesc prin lege pentru fiecare an in parte valoarea (limitele maxime) despagubirilor pentru asigurarea RCA. De la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, limitele de despagubire vor fi cele prevazute in Directivele Uniunii Europene.

Pentru anul 2011 limitele maxime ale despagubirilor sunt urmatoarele:
– pentru pagube materiale produse in acelasi accident, limita de despagubire va fi de 750.000 euro (sau echivalentul in RON la cursul BNR la data producerii accidentului)
– pentru deces sau/si vatamare corporala produse in acelasi accident, limita de despagubire va fi de 3.500.000 euro. (sau echivalentul in RON la cursul BNR la data producerii accidentului)

Important de retinut este faptul ca incepand din anul 2007 polita de asigurare RCA include si asigurarea Carte Verde.

Despagubirea in cazul asigurarii RCA

In cazul producerii unui accident in urma caruia se produc avarii unui alt autoturism, unor bunuri sau accidentarea altor persoane, in baza asigurarii RCA pagubele provocate tertilor vor fi suportate de catre societatea de asigurare la care ati incheiat polita de asigurare auto obligatorie.

In cazul producerii accidentului din vina proprie, aveti obligatia de a face dovada asigurarii RCA organului de politie si anuntarea in scris a societatii de asigurare la care aveti incheiata polita de asigurare RCA, a imprejurarilor accidentului.

In cazul in care masina a fost avariata de o alta persoana, va trebui sa va adresati companiei de asigurare la care persoana vinovata are asigurare RCA.
Din acest motiv majoritatea soferilor cumpara RCA ieftin de la companii a caror seriozitate si promptitudine in acordarea despagubirilor este de discutat, pentru simplul motiv ca in final nu ei vor beneficia de aceasta polita ci un tert.

1 thought on “Asigurare de Raspundere Civila Auto – RCA ieftin online

Leave a Reply