Asigurarile au generat 4.612 mld. USD la nivel mondial in 2012

Asigurarile au generat 4.612 mld. USD la nivel mondial in 2012
entat 57% din totalul pe partea de asigurari si 27% din cea de reasigurari. Din perspectiva cedarii in reasigurare, companiile de profil au cesionat 2% din subscrieri pe partea de life si 8% pe asigurari generale.

Topul reasiguratorilor la nivel global a fost condus in continuare de MUNICH Re, cu subscrieri de 35,7 mld. USD (doar pe partea de reasigurari), urmat de SWISS Re (25,4 mld. USD) si de HANNOVER Re (16,3 mld. USD). Clasamentul a fost completat, in ordine, de BERKSHIRE Hathaway, SCOR, LLOYD’s, RGA, CHINA Re, PARTNER Re si EVEREST Re. Un aspect important este faptul ca, spre deosebire de decada anterioara, pe piata au aparut jucatori importanti din Asia si din Bermuda.

In ceea ce priveste brokerajul de reasigurari, primul clasat a fost AON Benfield, cu intermedieri de 1,46 mld. USD, GUY Carpenter, cu 1,04 mld. USD si WILLIS (753 mil. USD). Urmatorii clasati, la mare distanta de primele trei pozitii din punctul de vedere al subscrierilor au fost TOWERS WATSON (180 mil. USD), JLT, COOPER Gay, BMS, MILLER, UIB si LOCKTON.

Leave a Reply