Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Asigurarile de locuinte sunt uitate de romanii

asigure obligatorie locuinta

Asigurarile de locuinte sunt uitate de romanii, peste un milion de contracte nu au fost reinnoite in 2012

Asigurarile de locuinta au marcat o scadere a numarului de contracte incheiate si a veniturilor din prime de asigurare in trimestrul trei al anului 2012, potrivit datelor centralizate de UNSAR. Astfel, daca pe primele trei trimestre din 2011, societatile membre ale Uniunii au raportat un numar de peste 4,6 milioane de contracte de asigurare facultative in vigoare, in aceeasi perioada a anului 2012 numarul acestora a scazut la 3,2 milioane. De asemenea, potrivit datelor furnizate de CSA, subscrierile pe clasa de incendiu si calamitati naturale, unde asigurarile de locuinta detin ponderea cea mai insemnata, au scazut in primele 9 luni cu peste 14% fata de 2011, la 859,5 mil. lei.

Astfel, clasa de asigurare care a avut una dintre cele mai spectaculoase evolutii in anul precedent se „aliniaza” trendului general al pietei, de stagnare sau chiar descrestere. In consecinta, de la un grad de cuprindere in asigurare a locuintelor din Romania de 15%, acum 2 ani, in anul precedent procentul a urcat spectaculos la 66%, iar numarul politelor facultative a atins cifra de aproximativ 4,4 milioane (fata de 1,7 milioane in anul 2010). Situatia s-a schimbat insa in acest an, dupa cum se poate vedea in datele prezentate mai sus, MOTIVELE principale fiind situatia PAID (la 31 octombrie mai erau in vigoare doar 277.893 de asigurari obligatorii PAD, fata de 820.000 in august 2011), modificarile si instabilitatea reglementarilor de ordin legislativ in legatura cu asigurarea locuintelor, dar si diminuarea campaniilor de informare din partea societatilor de asigurare pentru promovarea acestor asigurari.

Astfel, in anul precedent, multi proprietari de locuinta au incheiat asigurarea facultativa pentru a nu fi amendati ca nu poseda o asigurare obligatorie PAD, dar si pentru ca aceasta le acoperea si alte riscuri, iar pretul era unul acceptabil. In acest an insa, din cauza schimbarilor de ordin legislativ intervenite, chiar si agentii companiilor de asigurare s-au aflat in dificultate, situatie care, coroborata cu lipsa de informare, cu neaplicarea amenzilor pentru persoanele care nu detineau o asigurare impotriva calamitatilor a facut ca proprietarii de locuinte sa nu isi reinnoiasca politele. Ramane sa vedem cum se vor mobiliza asiguratorii pentru a evita „revenirea” la un grad de cuprindere in asigurare de 15% existent acum doi ani, facand astfel efortul ocazionat de introducerea asigurarilor obligatorii de locuinta practic inutil…