Asigurarile life au reusit in 2012 cea mai buna evolutie de la debutul crizei. Afla cum au contribuit principalele companii

Asigurarile life au reusit in 2012 cea mai buna evolutie de la debutul crizei. Care a fost contributia principalelor companii?

Asiguratorii de viata din Romania au incheiat anul 2012 cu un volum total al subscrierilor de circa 1,85 mld. lei (414 mil. EUR) – in crestere in valoare absoluta cu 110 mil. lei fata de anul anterior, consemnandu-se cea mai ridicata valoare inregistrata de la debutul crizei, arata datele preliminare centralizate de INSURANCE Profile.

Cei mai mari jucatori din piata au fost ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata VIG si METROPOLITAN Life, aceste trei societati realizand peste doua treimi din totalul pietei de asigurari de viata, in timp ce primele 10 companii au generat 93% din totalul subscrierilor.

In valoare absoluta, cea mai mare crestere a consemnat-o BCR Asigurari de Viata VIG (+81 mil. lei), compania majorandu-si cota de piata cu peste 3 procente pana la 23%. Totodata, pe fondul scaderii volumului de subscrieri a ING Asigurari de Viata cu circa 10 mil. lei, distanta dintre primii doi jucatori s-a redus de la 208 mil. lei in 2011 la circa 117 mil. lei la finalul anului 2012.

Rezultatele preliminare inregistrate de piata asigurarilor pentru anul 2012 le veti putea afla in premiera in Numarul 1/2013 al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile, care se va lansa joi, 28 martie 2013, cu ocazia Galei Premiilor Pietei Asigurarilor.

Leave a Reply