Asiguratorii sunt dispusi sa vireze date catre lista neagra a clientilor CASCO

Asiguratorii sunt dispusi sa vireze date catre lista neagra a clientilor CASCO
iilor ar fi dispuse sa vireze date catre o lista neagra de clienti pentru insanatosirea pietei CASCO. De introducerea acestei liste negre s-a mai vorbit pana acum in intalnirile specialistilor din piata de profil, dar pana acum piata se impotrivea acestui demers din teama de a nu le fi furati clientii. “Nu am vrut baza de date comuna pe motiv ca ni se fura clientii. Pai daca vorbim de o lista neagra, sa ii fure cine ii vrea”, a punctat Cristian CONSTANTINESCU.

“Sunt companii care coteaza dupa istoricul de daunalitate pe marca si nu tin cont de individ si putini verifica daunalitatea clientului individual macar in CEDAM. Avem nenumarate si nesanctionate cazuri de clienti cu 4, 5, 7, 9 sau n dosare de dauna care au in continuare polita valabila. Asadar, exista client care abuzeaza sistemul si nu sunt penalizati suficient, iar clientii buni sunt indirect indepartati. Trebuie sa ii sanctionam si sa gasim resursele pentru ca ceilalti clienti sa aprecieze piata CASCO”, a precizat Victor SRAER, Managing Partner, OTTO Broker.

Madalin ROSU, Claims Manager, GENERALI Romania, considera ca “prioritatea in momentul de fata este sa regandim modul de tarifare, structurarea produselor pe categorii, sa incercam colaborari mai stranse cu alte piete europene. Noi avem o lista neagra de clienti si respingem in jur de 100 de masini pe luna, totalul sumelor asigurate aferente acestor masini ridicandu-se la peste 1 mil. EUR.”

Si furnizorii de solutii de managementul riscurilor in asigurari auto si-au aratat disponibilitatea de a veni in ajutorul pietei in realizarea bazei de date commune cu istoricul daunelor pe CASCO.

Directorul General al EUROTAXGlass’s, Sorin IACOB a spus ca daca “asiguratorii intentioneaza sa share-uiasca lista neagra, compania pe care o reprezinta este dispusa sa le puna la dispozitie sistemul informatic”.

“Istoricul daunelor este un element esential pentru stabilirea primelor de asigurare si evitarea fraudelor. Ceea ce putem noi sa facem este sa oferim solutii, avem experienta si know how-ul necesar. Cine doreste sa rezolve niste probleme are in noi un partener si pana la urma , zic eu, si o rezolvare”, a adaugat si Ion FILIPOIU, Chief Technical Officer, AUDATEX Romania.

Concluzionand, Sorin GRECEANU, Director General F.P.V.S. a adaugat: “Avem instrumentele necesare si avem oameni dispusi sa ne ajute sa facem bazele de date comune, deci totul depinde doar de noi. In multe tari, multe baze de date sunt realizate la nivelul asociatiilor profesionale”.

Leave a Reply