ASIROM a semnat protocolul cu PAID pentru vanzarea politelor obligatorii de asigurare a locuintelor

ASIROM a semnat protocolul cu PAID pentru vanzarea politelor obligatorii de asigurare a locuintelor
gatorie, aplicatia informatica necesara vanzarii politelor de asigurare PAD fiind in faza finala a implementarii.

In baza protocolului de distributie, proprietarii de locuinta vor putea achizitiona de la ASIROM o acoperire completa, constand in:
Polita PAD pentru sume asigurate de 20.000 / 10.000 EUR, in functie de tipul constructiv al locuintei, cu acoperire la riscurile de cutremur de pamant, alunecare/prabusire de teren, inundatie;Polita complementara facultativa; aceasta se va emite cu fransize la riscurile catastrofice la nivelul sumele asigurate obligatoriu si poate acoperi, la sume asigurate egale cu sumele asigurate pe polita PAD sau la sume care exced aceste sume si alte riscuri decat cele catastrofice, riscuri cu o mai mare incidenta.
“Faptul ca si asiguratorii care nu sunt membri PAID vor putea vinde polita obligatorie de asigurare a locuintei este un lucru bun, ce va stimula competitivitatea pe piata asigurarilor. Acest lucru este in folosul clientului, care va putea alege pentru emiterea politei compania ce ii aduce cele mai multe beneficii. Este probabil ca introducerea fransizei la riscurile preluate in asigurare de catre PAID sa conduca la o diminuare a preturilor politelor facultative. Speram insa ca intr-o perioada relativ scurta, impactul acestei diminuari de preturi asupra subscrierii la nivelul acestei linii de business sa fie compensat prin evolutia acestui segment de piata”, a declarat Mariana DIACONESCU, Presedinte ASIROM.

Cadrul legislativ de functionare a asigurarilor obligatorii a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor s-a schimbat recent, ca urmare a intrarii in vigoare, la 27 iulie a.c., a Legii nr. 243/2013 pentru modificarea Legii nr. 260/2008. Conform noilor reglementari, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia PAD – polita de asigurare obligatorie emisa de PAID, ce ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice in limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 EUR, in functie de structura de constructie. Aceasta va putea fi incheiata de acum si de la companiile de asigurare care nu fac parte din PAID, in baza unor protocoale de colaborare incheiate cu Pool-ul. In ceea ce priveste asigurarile facultative, societatile de asigurare autorizate sa preia riscuri de catastrofe naturale le pot incheia – pentru aceste categorii de riscuri – numai pentru partea din suma asigurata ce excede suma asigurata obligatoriu prin PAD (10.000 / 20.000 EUR).

Leave a Reply