Aston Martin Rapide S

Aston Martin Rapide S

Aston Martin Rapide S

Cu toate că a rămas la fel de frumos pe cât de rarisim este, britanicii au considerat, la trei ani de la apariția Aston-ului în patru uși, că este timpul pentru un facelift și o schimbare subtilă a echipamentului de joc. Iată noul Aston Martin Rapide S.

Încă este greu să faci o remarcă negativă referitoare la modificările estetice pe care le-a primit Rapide-ul, pentru că, cu toate că acum grila îi mănâncă jumătate din față (asta fiind și schimbarea majoră de ordin estetic), încă are acea frumusețe aparte caracteristică Aston. Însă acest subiect va fi dezbătut, pe larg, în rubrica de comentarii de mai jos.

“S”-ul de la capătul numelui anunță un plus de putere pentru motorul V12 aspirat, de 5,9 litri. Noul Rapide se mândește, așadar, cu 558 de cai-putere (la 6.750 rpm) și cu 620 Nm de la 5.000 de rotații pe minut. Și, așa cum se poartă, creșterea de putere aduce totodată și o scădere a consumului mediu la 14,2 l/100 km (de la… 14,9 l/100 km), împreună cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon de la 355 g/km la 322 g/km. În mod natural, cifrele mai mari de putere implică unele mai bune de performanță: 0-100 km/h în 4,9 secunde (față de 5,2) și o viteză de top de 306 km/h.

Dacă “S”-ul ți se pare prea subtil ca motiv de laudă, atunci poți să optezi pentru pachetul Carbon Exterior Pack, care aduce un plus de sportivitate (oare?) prin implementarea fibrei de carbon în buza spoilerului față, a difuzorului spate, în carcasa oglinzilor și în interiorul blocurilor optice spate.

Printre modificările care nu se văd, dar se simt, se numără amplasarea motorului cu 19 mm mai aproape de sol și amortizoarele adaptive (Normal, Sport și Track), împreună cu o revizuire a sistemului DSC.

Aston va fi disponibil în showroom-uri începând cu februarie 2013, la un preț de 155.000 £ (aproximativ 185.000 €).