BMW M6: al 15-lea sezon ca “Masina oficiala MotoGP”

BMW M6 Gran Coupé va debuta ca Safety Car in Qatar – Sezon aniversar cu numeroase momente importante.

Aniversarea unui parteneriat de succes – odata cu prima etapa din sezonul 2013 al Campionatului Mondial MotoGP, Grand Prix-ul Qatarului, BMW M6 va incepe cel de-al 15-lea an ca “Masina Oficiala MotoGP”. Marca BMW este implicata in MotoGP cu incepere din 1999 si a fost furnizor al Safety Cars oficiale.

Primul din numeroasele momente importante ce vor avea loc de-a lungul acestui an aniversar va fi prilejuit de aceasta etapa gazduita de “Losail International Circuit” din Qatar: prima aparitie publica pentru BMW M6 Gran Coupé.

In acest sezon, BMW M6 Gran Coupé va extinde flota Safety Car care va fi prezenta in Campionatul Mondial MotoGP. Noul model combina performantele remarcabile cu design si eleganta luxoasa . Cel mai nou model realizat de BMW M GmbH este propulsat de un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvolta 412 kW/560 CP. Aceasta putere permite ca BMW M6 Gran Coupé sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4,2 secunde. Ala turi de performantele motorului, tehnologia sasiului, proprieta tile aerodinamice, echilibrul de mase si centrul de greutate optimizat prin utilizarea unor componente precum acoperisul CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon), poarta toate amprenta specifica M. Versiunea Safety Car a BMW M6 Gran Coupé a fost modificata special pentru a fi folosita ca masina de securitate pe circuit.

In total, flota de masini oficiale MotoGP pentru sezonul 2013 cuprinde alte cinci modele BMW M si M Performance. Pe langa BMW M6 Gran Coupé, rolul de Safety Car va fi indeplinit si de BMW M6 Coupé si BMW M5. Comisarul de securitate va parcurge circuitul cu un BMW M3 Coupé, in timp ce doua BMW M550d xDrive Touring vor fi utilizate ca masini medicale. De asemenea, BMW Motorrad va furniza doua motociclete BMW HP4 care vor avea rol de Safety Bike. Mai multe informatii despre flota Safety Car 2013 puteti ga si online la www.bmw-m-safetycar.com.

“Suntem incantati ca parteneriatul nostru cu MotoGP incepe cel de-al 15-lea sezon”, a declarat Thomas Schemera, director de vanza ri si marketing la BMW M GmbH. “Acest lucru dovedeste ca Dorna Sports ne priveste ca un partener de incredere atunci cand este vorba de desfa surarea in siguranta a antrenamentelor, califica rilor si curselor in elita motociclismului – chiar si in cele mai dificile conditii meteo. In schimb, MotoGP reprezinta platforma perfecta pentru noi. Competitia ne permite sa ne prezenta m automobilele foarte performante unui public-tinta care consta din pasionati ai motorsportului si care impa rta sesc pasiunea noastra pentru masini sport dinamice si inovatoare – iar acest lucru are loc in lumea intreaga . Suntem deosebiti de mandri sa avem posibilitatea de a utiliza acest coupé de lux si foarte performant, BMW M6 Gran Coupé, ca Safety Car in sezonul 2013.”

Implicarea BMW M GmbH in MotoGP nu este limitata doar la flota Safety Car, ci cuprinde si numeroase campanii de vanza ri si marketing in ambianta Grand Prix-urilor. Zona de ospitalitate BMW M din paddock va expune automobile MINI, BMW si BMW M. Vizitatorii vor primi informatii detaliate despre Grand Prix-uri, piloti si echipe. Un program VIP exclusiv completeaza oferta din BMW M Hospitality. La BMW M MotoGP Experience, invitatii petrec intregul week-end de cursa in sectorul VIP, astfel ca pot descoperi ce se petrece in spatele cortinei MotoGP. Printre punctele de interes ale acestui pachet sunt vizitele in garaj cu Loris Capirossi (Italia) – fost campion mondial si actual expert BMW M MotoGP -, intalniri cu actuali piloti din campionat si ture de circuit cu un BMW M Safety Car.

Anul acestea este unul aniversar si pentru BMW M Award. Cu incepere din 2003, acest premiu este acordat la finalul unui sezon MotoGP pilotului cu cele mai bune performante generale in califica ri. Printre cei mai recenti castiga tori care au primit un automobil BMW M pentru realiza rile lor s-au numa rat Valentino Rossi (Italia), Casey Stoner (Australia), Jorge Lorenzo (Spania) si Nicky Hayden (SUA). Pentru a marca cea de-a zecea aniversare a BMW M Award, pilotul cu cele mai bune performante in califica rile din acest an va avea parte de o recompensa speciala – modelul BMW M oferit ca premiu nu va fi dezva luit pana la startul Grand Prix-ului Spaniei de la Jerez, la inceputul lunii mai.

Leave a Reply