BMW M6 Gran Coupe

BMW M6 Gran Coupe

Performanta si lux cu BMW M6 Gran Coupe
A treia variantă de caroserie a performantului model sport BMW M6 este prezentată în premieră, BMW M6 Gran Coupé alăturându-se gamei din care mai fac parte versiunile Coupé şi Cabriolet.
Cel mai nou membru al familiei M6 reuneşte caracteristicile de performanţă M tradiţionale cu doze suplimentare de lux şi atracţie estetică.

Motorul V8 de înaltă turaţie cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 412 kW/560 CP, propulsează BMW M6 Gran Coupé de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde. Liniile sportive şi elegante ale acestui coupé cu patru uşi sunt completate de particularităţi tradiţionale pentru acest model, precum acoperişul din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Spaţiul interior mai mare permite celor doi pasageri din spate să se bucure de un confort sporit la bordul BMW M6 Gran Coupé, iar pentru călătorii scurte este disponibil şi un al treilea loc în spate.

Particularităţile M de design, influenţate direct de considerente tehnice – mai mult aer pentru răcire, geometria şasiului, echilibrul maselor şi aerodinamica -, deschid un nou capitol al performanţelor pentru BMW M6 Gran Coupé. Partea frontală a automobilului este dominată de prizele largi de aer, farurile LED adaptive (dotare standard) şi grila M a radiatorului, concepută special pentru acest model. Din lateral, primul coupé cu patru uşi din istoria BMW M GmbH se distinge clar de BMW M6 Coupé datorită uşilor spate şi ampatamentului mai lung cu 113 milimetri. Linia joasă a acoperişului, linia laterală mediană arcuită (care include mânerele uşilor) şi geamurile laterale (se extind mult în montanţii C) accentuează silueta extinsă dinamic.

Tehnologia sistemului de propulsie de la BMW M6 Gran Coupé garantează performanţele pentru care modele M sunt renumite. Motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo produce 412 kW/560 CP. Pachetul tehnologic include două turbocompresoare twin-scroll, galerie de evacuare în cross pentru cele două rânduri de cilindri, injecţie directă pe benzină High Precision, gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC şi control variabil continuu al axului cu came Double-Vanos. Propulsorul de 4.395 cmc are vârful curbei de cuplu la 680 Nm, fiind atins pe un interval al turaţiilor cuprins între 1.500 şi 5.750 rpm, în timp ce puterea maximă este dezvoltată între 6.000 şi 7.000 rpm. Turaţia maximă a motorului este de 7.200 rpm. De la 0 la 100 km/h, BMW M6 Gran Coupé sprintează în 4,2 secunde, pentru a atinge o viteză maximă de 250 km/h (305 km/h dacă este comandat pachetul opţional M Driver). Consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU este de 9,9 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 232 g/km.

Dotarea standard a modelului BMW M6 Gran Coupé include jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, piele, scaune încălzite pentru conducător şi pasagerul din dreapta, oglinzi retrovizoare (interioară şi exterioare) cu efect automat antiorbire, sistem de alarmă şi radio BMW Professional cu difuzoare hi-fi. Ca alternativă la aerul condiţionat cu reglaj pe două zone este disponibil un sistem cu patru zone cu panou de control la locurile din spate. Pe lista de opţionale mai figurează scaune M multifuncţionale, scaune spate încălzite, Comfort Access, volan încălzit, funcţie Soft Close Automatic pentru uşi, jaluzele operate electric, noua generaţie a sistemului de navigaţie Professional şi sistem de sonorizare Bang & Olufsen High End Surround.

BMW M6 Gran Coupé dispune de o varietate de funcţii BMW ConnectedDrive, precum BMW M Head-Up Display, Park Distance Control (control al distanţei de parcare), cameră pentru mers înapoi, High Beam Assistant (asistare a fazei lungi), Speed Limit Info (informare cu privire la limita de viteză), Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii), Surround View şi BMW Night Vision cu recunoaştere a pietonilor. Clienţii îşi pot integra terminalele Apple iPhone sau alte terminale smartphone şi pot utiliza serviciile bazate pe internet când sunt la bord.