BMW X4 Concept

Primele imagini cu BMW X4 Concept

Nici măcar nu am văzut cum arată în realitate BMW Seria 4 Coupé (însă știm că imaginile cu versiunea concept ne-a impresionat mult de tot), că nemții ne atrag din nou atenția cu un nou SAC (Sport Activity Coupé), un fel de pui de X6, botezat BMW X4.

Până la prima apariție publică – din cadrul salonului de la Shanghai de anul acesta – BMW X4 poate fi admirat / măsurat din imaginile de aici. Ca să te ajutăm să-ți faci o idee clară despre cât de mare este, de fapt, îți spunem că are 4.648 mm lungime, 1.915 mm lățime și 1.622 mm înălțime, distanța dintre roțile de 21” pe care stă fiind de 2.810 mm.

Cu toate că BMW X4 ne duce cumva cu gândul la Seria 4 Coupé, am putea mai degrabă să-l privim ca pe un Seria 3 GT înălțat, judecând după numărul de uși și după proporții – elementul de succes în cazul compactei, după cum Giurgea a aflat de la însuși designerul Seriei 3 GT.

BMW ne promite că designul dinamic sugerează fără greș „performanțe remarcabile și dinamică a condusului”.

Galerie foto: BMW X4 Concept

Din nefericire, nu am primit și indicii despre motoarele care vor sta sub capota lui BMW X4, când acesta va fi disponibil la vânzare (începând cu 2014), dar noi ni-l imaginăm cu un L4 TwinPower Turbo cu 240 CP sau cu un L6 TwinPower Turbo cu 300 CP. Desigur că vor fi și motorizări diesel – ne-am amintit subit și de cel cu șase cilindri în linie de pe X6 M50d…

Desigur, aceasta este doar imaginația noastră – care continuă să divagheze până în punctul X4 M, fără vreo explicație logică…

Revenind la conceptul din pozele de mai sus, spune-ne cum ți se pare X4 Concept și cum l-ai vedea pus lângă un… Range Rover Evoque, să zicem. Ar trebui să se mai teamă și de alții…?

Mai jos aveti un clip de prezentare a lui BMW X4 Concept.