Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

BNR mentine prognoza de inflatie de 3,5% pentru acest an

BNR mentine prognoza de inflatie de 3,5% pentru acest an

Banca Nationala a Romaniei isi mentine proiectia privind rata inflatiei in 2013, de 3,5%, iar pentru 2014 estimeaza un nivel al cresterii preturilor de consum cu 3,2%, a declarat joi Guvernatorul BNR, Mugur ISARESCU, citat de Mediafax.

In noiembrie, banca centrala a revizuit in urcare prognoza pentru acest an de la 3% la 3,5%, proiectie pe care a mentinut-o in raportul trimestrial asupra inflatiei.

Consiliul de Administratie al BNR a analizat marti si a aprobat raportul trimestrial asupra inflatiei, document care evalueaza contextul macroeconomic, examineaza perspectivele inflatiei si identifica principalele provocari si constrangeri cu care politica monetara se va confrunta in perioada urmatoare.

Potrivit prognozei actualizate, rata anuala a inflatiei va reveni la limita superioara a intervalului-tinta la sfarsitul anului 2013, dupa o accentuare de natura tranzitorie in prima jumatate a anului curent, in principal ca urmare a unor ajustari mai ample ale preturilor administrate.

ISARESCU a declarat marti ca BNR estimeaza ca rata inflatiei va fi de 5-6% in prima jumatate a anului, urmand ca apoi sa scada, insa nivelul acesteia va depinde foarte mult de evolutia preturilor volatile, precum cele din agricultura.

Leave a Reply