Camera Deputatilor adopta proiectul de lege privind infiintarea ASF cu amendamentele stabilite de Comisii

Camera Deputatilor adopta proiectul de lege privind infiintarea ASF cu amendamentele stabilite de Comisii
votat “pentru”, 37 “contra”, doi s-au abtinut, iar o persoana nu a votat.

Urmatoarele etape ale procesului legislativ sunt transmiterea legii catre Senat, care este Camera decizionala pentru acest act normativ. Dupa adoptarea de catre Senat, urmeaza trimiterea actului normativ spre promulgare de catre Presedintele Romaniei si publicarea in Monitorul Oficial.

Comisiile reunite pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare si pentru Buget, Finante si Banci au dezbatut ieri, 8 aprilie, cererea de reexaminare a Proiectul de Lege privind infiintarea Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, transmisa de Presedintele Traian BASESCU.

Deputatii din cele doua comisii au admis solicitarea ca toti candidatii la calitatea de membru in conducerea executiva a ASF sa aiba o experienta profesionala de minim 10 ani in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare.

Deputatii au respins insa modificarea care se referea la necesitatea stabilirii si a unei interdictii pentru membrii A.S.F. de a fi soti sau rude ori afini pana la gradul al treilea cu membrii Parlamentului.

Astfel, noua forma a articolului prevede ca membrii ASF “sa nu fie soti si nici rude ori afini pana la gradul al treilea cu membrii Guvernului si membrii consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei”.

Astazi, 9 aprilie, Proiectul de Lege in noua forma este inscris pe ordinea de zi a sedintei de plen a Camerei Deputatilor.

Leave a Reply