Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Capitalul in exces, inamicul din umbra al reasiguratorilor globali

Capitalul in exces, inamicul din umbra al reasiguratorilor globali
sadar, sa invadeze piata de reasigurari in urmatorii 5 ani, reprezentand surse alternative de capital ce va fi folosit pentru preluarea riscurilor, se arata in cea mai recenta editie a studiului Reinsurance Market Outlook, lansat la Monte Carlo de AON Benfield. Manati de dobanzile neatractive de pe piata bancara, principalii furnizori de capitaluri sunt fondurile de pensii, care, conform lui Paul SCHULTZ, Presedintele AON Capital Markets, administreaza fonduri de 30.000 USD. la nivel global. Acestora li se alatura si fondurile de hedging.

Studiul mai arata ca, in prezent, capacitatea totala disponibila in industria de reasigurari este de circa 510 mld. USD, in urcare fata de finele lui 2012 (luand aici in considerare atat formele conventionale, cat si surse alternative, printre care se numara si cele mentionate anterior). De altfel, capitalurile alternative cumuleaza in acest moment circa 44 mld. USD, respectiv 8,6% din totalul disponibil.

Prin urmare, reasiguratorii vor fi nevoiti sa inoveze propriile structuri de capital pentru a face loc celor 100 mld. USD, avand, in acelasi timp, trei mari optiuni de a plasa banii investitorilor: obligatiuni pentru riscuri de catastrofa (Cat Bonds), vehicule paralele de investitii (Investment Sidecar) si dezvoltarea unor divizii de management al activelor ce le va permite sa primeasca in administrare sume importante de bani de la investitorii cu disponibilitati.

Astfel, intr-o piata primara a asigurarilor cu o capacitate de circa 3.460 mld. USD, reasiguratorii lasa sa se inteleaga faptul ca si in acest an tarifele de reasigurare vor continua sa scada, urmand trendul descendent din 2011-2012. De asemenea, pe langa conditiile mai permisive, reinnoirile de la finele lui 2013 vor aduce solutii personalizate in functie de tipul de portofoliu al fiecarui asigurator. Toate acestea, doar in conditiile in care nu vor avea loc catastrofe naturale de proportii.

Leave a Reply