Care a fost cea mai mare amenda aplicata de supraveghetor unui manager din asigurari?

Care a fost cea mai mare amenda aplicata de supraveghetor unui manager din asigurari?
rari&Pensii prezinta o analiza a situatiei sanctiunilor acordate de autoritatile de supraveghere in asigurari din ultimii ani.

De la infiintarea ASF, patru manageri au fost sanctionati cu amenzi: Mihnea TOBESCU (Director general EUROINS), Stamov Bozhidar STOYANOV (Sef departament Daune, EUROINS), Mihail TECAU (Presedinte Directorat OMNIASIG VIG) si Artur BOROWINSKI (Vicepresedinte Directorat OMNIASIG VIG).

Amenzile au fost decise in urma unor controale derulate la sediile celor doua societati, in urma carora ASF a descoperit probleme legate de modul de gestionare a dosarelor de dauna RCA, de constituirea rezervelor de dauna pentru aceste dosare, de plata despagubirilor si de rezolvarea petitiilor. Un al treilea control a fost declansat la ASTRA Asigurari, legat de instrumentarea daunelor, rezolvarea petitiilor si modul de organizare si functionare a sistemului de control intern si management al riscului si a politicilor si procedurilor anti-frauda in vederea diminuarii riscurilor, insa pana in prezent nu au fost anuntate concluziile acestuia.

Mai mult, compania EUROINS a fost sanctionata, pe 28 august, de catre ASF cu interzicerea temporara vanzarilor de polite RCA. Interdictia a fost ridicata 3 saptamani mai tarziu, pe 18 septembrie, ASF explicand, intr-un comunicat de presa, ca asiguratorul a prezentat, la solicitarea autoritatii, modul in care a corectat pana acum aspectele care au stat la baza deciziei, precum si un plan de masuri care vizeaza corectarea sustenabila a aspectelor sesizate in actiunile de control.

Un val similar de sanctiuni a fost dictat de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in iunie anul trecut, pe fondul inmultirii exponentiale a reclamatilor asiguratilor la adresa companiilor autorizate sa vanda polite RCA.

Asadar, care a fost cea mai mare amenda aplicata de supraveghetor unui manager din asigurari? Aflati mai multe detalii cititind articolul publicat integral in numarul de septembrie al Revistei PRIMM – Asigurari&Pensii.

Leave a Reply