Cati membri va avea Consiliul ASF pana la finele lunii?

Cati membri va avea Consiliul ASF pana la finele lunii?
ificarea vizeaza calificarile profesionale minime necesare si evitarea conflictului de interese asa cum se arata in Memorandum.

“Ne vom asigura ca angajamentele legislative si institutionale ale ASF vor fi amendate pana la finele lunii septembrie, pentru a fi armonizate cu cele mai bune practici internationale. Acestea privesc in esenta dimensiunea Consiliului de Administratie si a celui Director (un maxim de 9 in total), calificarile profesionale minime necesare pe care trebuie sa le aiba membrii Consiliului ASF, protectia prevazuta de lege pentru personalul si institutia de supraveghere si evitarea conflictului de interese, in mod deosebit legatura acestor membri cu membrii Parlamentului si cu partidele politice. Conducerea superioara si membrii Consiliului vor trebui sa respecte principiile de guvernanta corporativa amendate. ASF va spori, de asemenea, transparenta si comunicarea publica a tuturor onorariilor si comisioanelor percepute de la entitatile supravegheate.”

Aceasta este a doua reducere a numarului de membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara dupa ce, in luna iunie a.c. structura a fost redusa de la 17 la 11 membri, odata cu reducerea la jumatate a membrilor neexecutivi.

ASF a preluat pe 30 aprilie, in mod oficial, supravegherea pietelor de capital, de asigurari si de pensii private, industrii estimate la o valoare totala de 10-15 mld. EUR, de la CNVM, CSA si CSSPP, cele trei comisii care s-au desfiintat. ASF s-a infiintat in baza Legii pentru aprobarea OuG nr. 93/2012, ca autoritate administrativa autonoma, de specialitate, cu personalitate juridica, independent si autofinantata.

Leave a Reply