CCR respinge sesizarea de neconstitutionalitate depusa de PDL si PP-DD privind numirea Consiliului ASF

CCR respinge sesizarea de neconstitutionalitate depusa de PDL si PP-DD privind numirea Consiliului ASF
antelor, cu majoritate de voturi. Motivele o sa le vedeti cand se publica decizia. Se va publica maine. Astazi se citeste in plen motivarea deciziei referitoare la Legea referendumului si urmeaza sa se publice in Monitorul Oficial tot astazi”, a declarat Presedintele CCR, Augustin ZEGREAN.

PDL si PP-DD au contestat modul in care au fost stabiliti membrii Consiliului ASF, in care, in pofida algoritmului politic, PDL si PP-DD nu au niciun reprezentant, desi instituția se afla in subordinea Parlamentului si, prin urmare, toate grupurile parlamentare ar trebui sa fie reprezentate.

“Nu are rost sa stabilesti o subordonare fata de Parlament cand nu e niciun membru reprezentant al opozitiei. Acesta este si motivul pentru care am depus contestatia”, declara, pe 26 iunie, la momentul depunerii contestatiei, liderul grupului deputaților PDL, Mircea TOADER.

Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 55/2013, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 331 din 6 iunie 2013, numarul de membri care compun conducerea ASF a fost redus de la 17 la 11 persoane. In acelasi timp, s-a pastrat forma conducerii executive, formata din un Presedinte, un Prim-Vicepresedinte si trei Vicepresedinti, numarul de membri neexecutivi fiind redus de la 12 la 6 persoane.

Hotararea privind numirea noului Consiliu ASF a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 363 din 18 iunie 2013.

Leave a Reply