Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Ce avantaje aduce PAID-ul in opinia unuia dintre cei mai aprigi critici ai sai?

Ce avantaje aduce PAID-ul in opinia unuia dintre cei mai aprigi critici ai sai?
critici ai acestui sistem a fost Cristian CONSTANTINESCU, fostul Director General al ALLIANZ-TIRIAC si, totodata, una dintre cele mai respectate voci din piata de profil. Tot el este si cel care inca il considera departe de a fi perfect. Cu toate acestea, reuseste sa vada si partea buna a lucrurilor din cea mai recenta forma a actului normativ amintit anterior.

Astfel, un efect pozitiv, desi mai greu de identificat pentru nespecialisti, este ca “redevenirea” obligatorie a politelor PAD are un efect benefic si asupra companiilor care incheie asigurari facultative.

“Ce pot sa spun este ca pentru asiguratorii seriosi, care cumpara reasigurare suficienta, noua reglementare are impact pozitiv asupra profitabilitatii, dat fiind ca o “fransiza” de 20.000 EUR la fiecare polita reduce drastic expunerea la catastrofa pentru care trebuie cumparata reasigurare. Cu alte cuvinte, este mai ieftin sa transferi primii 20.000 EUR expunere catre PAID, cu 20 EUR, decat sa acoperi prin reasigurare acest volum. Ca atare, acesti asiguratori sunt direct interesati sa distribuie cat mai multe polite PAD alaturi de cele facultative. Pentru cine cumpara o reasigurare ieftina si indoielnica, sau nu cumpara chiar deloc – obligatia de a vira PAID prima de 20 EUR este o diminuare serioasa a veniturilor”.

Tot el considera ca “varianta actuala este tot ce se putea scoate mai bun dintr-o lege proasta. Cred insa ca mai trebuie facuta o miscare absolut necesara pentru a simplifica lucrurile: standardizarea politei de asigurare a locuintei, care ar trebui sa aiba doua sectiuni – sectiunea intai, pentru PAD, fara prea multe detalii, fiind un produs standard, dar cu o explicatie clara privind procedura de desdaunare; sectiunea a doua, pentru partea facultativa, unde fiecare asigurator isi va trece conditiile si clauzele proprii… Ar fi mai simplu de inteles pentru clienti si mai usor de operat pentru asiguratori, s-ar reduce din hartii si probabil ar fi de mare ajutor in procesul de vanzare. Probabil ca mai devreme sau mai tarziu se va intampla si acest lucru”.

De altfel, incertitudinile legislative din ultimii ani si neaplicarea amenzilor prevazute de lege pentru cei care nu isi incheie politele obligatorii au facut ca numarul de PAD-uri sa intre pe o panta descendenta.

Pe de alta parte, modificarile recente ale Legii 260/2008 au reintrodus obligativitatea incheierii de polite PAD pentru toti proprietarii de locuinte din Romania, revigorand totodata activitatea PAID. Si totusi, in urma inundatiilor recente din judetul Galati, Guvernul a trimis mesaje contradictorii catre cetateni prin acordarea de despagubiri pentru toti cei afectati, indiferent daca aveau incheiata o polita obligatorie sau nu (n. red. Legea 260/2008 prevede ca nu se acorda despagubiri de la Guvern pentru cei care nu si-au asigurat locuinta).

Interviul integral cu Cristian CONSTANTINESCU il puteti citi in cel mai recent numar al revistei PRIMM Asigurari & Pensii .

Subiectul va fi dezbatut si in cadrul celei de-a zecea editii a ICAR – Forumul International al Riscurilor CAtastrofale. Evenimentul, care se desfasoara pe 15 octombrie la Palatul Parlamentului, face parte din demersul national Octombrie – “Luna Asigurarilor de Locuinte”, care are ca obiectiv cresterea gradului de constientizare a populatiei cu privire la avantajele incheierii unei polite de asigurare a locuintei.

Pentru inregistrare si detalii despre eveniment click aici .

Leave a Reply