CE recomanda inchiderea procedurii de deficit excesiv in cazul Romaniei

CE recomanda inchiderea procedurii de deficit excesiv in cazul Romaniei
le UE, iar Executivul comunitar estimeaza o reducere la 2,6% pentru anul in curs si la 2,4% pentru 2014.

Procedura de deficit excesiv poate conduce la sanctiuni financiare in cazul statelor din zona euro, in timp ce tarile non-euro pot fi pedepsite prin blocarea accesului la fonduri UE.

Faptul ca CE a recomandat, miercuri, Consiliului sa sisteze procedura de deficit excesiv pentru Romania reprezinta un mesaj pozitiv pentru investitori si poate permite imprumuturi mai ieftine, a declarat joi Premierul Victor PONTA, dupa ce a participat la prezentarea raportului de activitate pe anul 2012 al Consiliului Concurentei.

“Suntem una din foarte putinele tari care au reusit, in an de campanie electorala, an de criza politica, am reusit sa iesim din procedura de deficit excesiv. Din 2008 eram in procedura. Din 2009 si pana astazi nu s-a reusit acest lucru. E o realizare importanta, pentru ca in felul acesta putem sa ne imprumutam mai ieftin, sa avem un mesaj pozitiv pentru investitori”, a declarat Victor PONTA.

Comisia Europeana (CE) a recomandat miercuri Consiliului sa sisteze procedura de deficit excesiv pentru Romania, Italia, Ungaria, Letonia si Lituania, informeaza un comunicat al CE dat publicitatii la Bruxelles.

Pana in prezent, 20 de state din UE se aflau in procedura de deficit excesiv, cu exceptia Bulgariei, Germaniei, Estoniei, Luxemburgului, Maltei, Finlandei si Suediei.

Leave a Reply