Conferinta Asiguratorilor din Romania: Dorim de la ASF reguli clare, predictibilitate legislativa si transparenta

Conferinta Asiguratorilor din Romania: Dorim de la ASF reguli clare, predictibilitate legislativa si transparenta
ale. De asemenea, invitatii la Conferinta Asiguratorilor din Romania discuta despre perspectivele privind atragerea de noi investitii in asigurari prin politici si strategii coerente de dezvoltare. “Ne dorim de la noua autoritate in primul rand reguli clare si o predictibilitate a actului de reglementare”, a declarat Remi VRIGNAUD, Presedintele UNSAR, in deschiderea Conferintei.
“Ne dorim in al doilea rand ca noua autoritate sa dea dovada de transparenta in luarea deciziilor privind piata asigurarilor. Aceasta s-ar traduce prin furnizarea in mod deschis, explicit si oportun a tuturor informatiilor care au relevanta pentru operatorii din piata, dar si a celor care se adreseaza publicului larg. Serviciile financiare se bazeaza pe increderea populatiei in sistem, astfel ca orice autoritate de supraveghere este pilonul central care vegheaza la respectarea angajamentelor luate de operatorii din pietele supravegheate, catre clientii lor.

Nu in ultimul rand, membrii UNSAR isi exprima dorinta si disponibilitatea de a deveni parteneri de dialog cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, de a dezvolta o colaborare eficienta avand ca scop imbunatatirea legislatiei in domeniu, educarea consumatorului de asigurari, cresterea increderii populatiei in industria asigurarilor”, a continuat Presedintele asociatiei profesionale a asiguratorilor din Romania.

Conferinta organizata de UNSAR include doua sesiuni de lucru dedicate problemelor de actualitate din piata, cea de a doua parte fiind dedicata proiectului de modificare legislativa privind malpaxis-ul medical si implicatiile acestor noi prevederi legale asupra industriei.

“Va propunem o dezbatere pe marginea noului proiect de lege privind malpraxisul medical, cu sprijinul invitatilor din cadrul Ministerului Sanatatii si Colegiului Medicilor, dar si a unor specialisti din companiile membre UNSAR. Invitam medicii prezenti in sala sa participe activ la discutiile din aceasta sectiune, in acord cu importanta acestei legi pentru sistemul sanitar din Romania si cu caracterul social al problematicii dezbatute”, a spus Remi VRIGNAUD la finalul discursului.

La eveniment sunt prezenti Raed ARAFAT, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, Corneliu MOLDOVEANU si Albin BIRO, Membri in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan CONSTANTINESCU, Consilier al Presedintelui ASF, Vasile ASTARASTOAIE, Presedintele Colegiului Medicilor si Urs BAUMEISTER, Head Facultative Casualty Zurich, Director Europe, Middle East & Africa, SWISS Re.

Conferinta UNSAR reuneste peste 150 de profesionisti din asigurari si reasigurari, precum si reprezentanti din domeniul medical si domeniile conexe.

Campania Nationala “ASIGURA-TE!”, promovata si la Conferinta Asiguratorilor din Romania

La evenimentul UNSAR este promovata si cea de a III-a a celei mai ample campanii de educare in asigurari din Romania – Campania Nationala “ASIGURA-TE!”, lansata astazi. In cadrul acestui demers de educare financiara, desfasurat in perioada 20 iunie – 20 septembrie, vor fi distribuite in intreaga tara peste 800.000 de brosuri informative gratuite.

Campania este realizata de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare, UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, IGPR – Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Rutiera, ISUMB – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti si ANAT – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, cu sprijinul unor importante companii de asigurari si de intermediere in domeniu.

Leave a Reply