Corneliu MOLDOVEANU va ocupa functia de Vicepresedinte ASF responsabil de domeniul asigurarilor
lvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al Conservatoire National des Arts et Metiers., Corneliu MOLDOVEANU a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe functii in cadrul asociatiilor si al companiilor de profil, printre care: Membru in Colegiul Mediatorilor, Membru in Consiliul CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Sef al Departamentului de Analiza Financiara in cadrul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Analist Financiar la EUROMBANK etc.
Corneliu MOLDOVEANU il inlocuieste, astfel, pe Daniel TUDOR, care s-a retras din functia de Vicepresedinte responsabil pe asigurari al ASF in contextul recentelor modificari legislative aduse Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiare, printre care si reducerea numarului de membri ai Consiliului ASF de la 11 la 9 si adoptarea anumitor criterii de incompatibilitate pentru acestia.
Precizam ca este a doua oara, in decurs de aproape cinci luni de la infiintarea ASF, cand legea este modificata in sensul reducerii numarului de membri ce compun Consiliul institutiei.
Proiectul de infiintare a unei entitati care sa preia supravegherea pietelor de capital, de asigurari si a pensiilor administrate privat (estimate la peste 10 mld. EUR), a fost conturat inca de la sfarsitul lui 2012, cand se preconiza ca noua autoritate sa fie condusa de un Consiliu format din 15 membri, numiti de Parlament, pe o perioada de 5 ani.
Pe 30 aprilie a.c. – momentul preluarii efective a atributiilor de catre ASF, numarul de membri in Consiliu era de 17: un Presedinte, un Prim-vicepresedinte si trei Vicepresedinti, responsabili fiecare de cate o piata financiara (de capital, pensii private si asigurari), precum si 12 membri fara mandat executiv.
O luna mai tarziu, respectiv pe 4 iunie, Guvernul a decis reducerea numarului de membri ai Consiliului, pana la data de 30 iunie, de la 17 la 11, ca urmare a unui scandal legat de cuantumul salariilor compensatorii acordate celor care isi pierdusera pozitiile in consiliile CSA, CSSPP si CNVM. Asadar, pe 18 iunie, noua componenta a Consiliului (cea care exista si in acest moment) a primit votul final al Parlamentului, pastrandu-se aceeasi structura de conducere, dar cu 6 membri neexecutivi mai putin.
Corneliu MOLDOVEANU s-a numarat printre Membrii neexecutivi ai ASF inca de la infiintarea autoritatii.