Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Corneliu MOLDOVEANU va ocupa functia de Vicepresedinte ASF responsabil de domeniul asigurarilor

Corneliu MOLDOVEANU va ocupa functia de Vicepresedinte ASF responsabil de domeniul asigurarilor
lvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al Conservatoire National des Arts et Metiers., Corneliu MOLDOVEANU a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe functii in cadrul asociatiilor si al companiilor de profil, printre care: Membru in Colegiul Mediatorilor, Membru in Consiliul CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Sef al Departamentului de Analiza Financiara in cadrul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Analist Financiar la EUROMBANK etc.

Corneliu MOLDOVEANU il inlocuieste, astfel, pe Daniel TUDOR, care s-a retras din functia de Vicepresedinte responsabil pe asigurari al ASF in contextul recentelor modificari legislative aduse Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiare, printre care si reducerea numarului de membri ai Consiliului ASF de la 11 la 9 si adoptarea anumitor criterii de incompatibilitate pentru acestia.

Precizam ca este a doua oara, in decurs de aproape cinci luni de la infiintarea ASF, cand legea este modificata in sensul reducerii numarului de membri ce compun Consiliul institutiei.

Proiectul de infiintare a unei entitati care sa preia supravegherea pietelor de capital, de asigurari si a pensiilor administrate privat (estimate la peste 10 mld. EUR), a fost conturat inca de la sfarsitul lui 2012, cand se preconiza ca noua autoritate sa fie condusa de un Consiliu format din 15 membri, numiti de Parlament, pe o perioada de 5 ani.

Pe 30 aprilie a.c. – momentul preluarii efective a atributiilor de catre ASF, numarul de membri in Consiliu era de 17: un Presedinte, un Prim-vicepresedinte si trei Vicepresedinti, responsabili fiecare de cate o piata financiara (de capital, pensii private si asigurari), precum si 12 membri fara mandat executiv.

O luna mai tarziu, respectiv pe 4 iunie, Guvernul a decis reducerea numarului de membri ai Consiliului, pana la data de 30 iunie, de la 17 la 11, ca urmare a unui scandal legat de cuantumul salariilor compensatorii acordate celor care isi pierdusera pozitiile in consiliile CSA, CSSPP si CNVM. Asadar, pe 18 iunie, noua componenta a Consiliului (cea care exista si in acest moment) a primit votul final al Parlamentului, pastrandu-se aceeasi structura de conducere, dar cu 6 membri neexecutivi mai putin.

Corneliu MOLDOVEANU s-a numarat printre Membrii neexecutivi ai ASF inca de la infiintarea autoritatii.

Leave a Reply