Cresterea asigurarilor private arata ca oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru sanatatea lor si sa primeasca, in primul rand, respect

Cresterea asigurarilor private arata ca oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru sanatatea lor si sa primeasca, in primul rand, respect
ate acestea, asiguratorii au profitat de mediatizarea subiectului reformei in sanatate, de incercarile nereusite de reformare si de lipsa vointei politice si le-au raspuns cu noi produse clientilor, convinsi in numar tot mai mare, din cauza lipsurilor sistemului public, sa isi ia sanatatea in propriile maini.
“Ultimul an a adus miscari importante in domeniul asigurarilor private de sanatate. Companiile au venit cu noi oferte, semn ca piata reclama o schimbare. Este o realitate ca sistemul medical public nu mai poate face fata tuturor solicitarilor si ca este nevoie ca tot ceea ce insemna pana la urma sanatatea si siguranta asiguratilor sa fie administrate impreuna cu sistemul privat in contextul reformei”, a declarat Florina VIZINTEANU, Presedinte Directorat BCR Asigurari de Viata VIG.

Astfel, asigurarile private de sanatate lansate de companie la inceputul anului 2012 au fost foarte bine primite in piata, dovada ca “oamenii sunt dispusi sa plateasca, mai mult sau mai putin, in functie de disponibilitatile fiecaruia, si sa primeasca in schimb in primul rand respect”.

“Este beneficiul pe care il cauta orice persoana atunci cand se confrunta cu o problema de sanatate sau vrea sa faca un control de rutina. Respect inseamna sa poti avea la dispozitie cel mai bun medic, cea mai buna aparatura, cele mai bune servicii, fara sa stai la coada, oriunde in tara si oricand”, sustine Florina VIZINTEANU,

Chiar daca numarul pacientilor care aleg sa isi incheie o asigurare privata de sanatate este in crestere, iar companiile afiseaza, in pofida crizei, o disponibilitate crescuta de a aloca bani pentru ingrijirea sanatatii angajatilor lor, piata inca asteapta stimulentele fiscale care ar impulsiona vanzarea la scara mult mai larga.

Reprezentantul UNSAR pe probleme de sanatate, Carmen RADU, subliniaza ca “un impuls important pentru piata asigurarilor de sanatate ar fi acordarea unei deductibilitati totale pentru primele platite pentru asigurarile de sanatate de catre populatie, ceea ce ar aduce indirect resurse financiare suplimentare catre furnizorii de servicii medicale, de stat sau privati si care ar putea degreva si statul Roman de anumite cheltuieli, precum si aprobarea pachetului de baza”.

“E drept ca in ultimii ani am asistat la incercari nereusite de reformare, insa mai devreme sau mai tarziu acest lucru se va intampla. Important este ca noi, asiguratorii privati, suntem aici si putem veni cu infrastructura necesara pentru a ajuta la implementarea unui sistem al sanatatii echitabil si eficient”, a precizat liderul BCR Asigurari de Viata.

In intampinarea reformei in sanatate, cei doi executivi se alatura unui intreg sir de experti marti, 21 mai, la Ziua Asigurarilor de Viata si Sanatate de la FIAR 2013, pentru a analiza oportunitatile sesizate de asiguratori pe aceasta linie de business si pasii facuti de acestia inaintea modificarilor legislative pregatite de autoritati.

Leave a Reply