Tarife RCA in functie de varsta si companie

Crezi ca iti poti permite sa circuli fara asigurare RCA?

Crezi ca iti poti permite sa circuli fara asigurare RCA?

De cele mai multe ori, soferii care circula pe drumurile publice sunt expusi riscului, si pot fi implicati in accidente de circulatie provocate de ei insisi sau de ceilalti participanti la trafic.

Se poate intampla ca, doar dintr-o mica neatentie la volan, un conducator auto sa produca daune de o valoare ridicata si pe care el trebuie sa le plateasca. Lipsa sumelor necesare ar duce, insa, la litigii, uneori de lunga durata si cu costuri mari, sau ar atrage alte tipuri de sanctiuni asupra sa. In plus, asigurarea RCA este obligatorie.

Asigurarea RCA este metoda de protectie prin care sunt despagubiti tertii prejudiciati in urma unui accident auto, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor.

Aceasta are un scop bine definit: cel pagubit sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite.

Pe de alta parte, ca sa iti protejezi masina ta, ai nevoie de o asigurare Casco.

Polita de asigurare RCA – Raspundere Civila Auto este un contract incheiat intre posesorul unui automobil, persoana fizica sau juridica, si o companie de asigurare autorizata in acest sens, ce are drept unic scop despagubirea tertelor parti prejudiciate in urma accidentelor de circulatie.
Cu alte cuvinte, asigurarea RCA acopera pagubele produse tertilor, din vina dumneavoastra in urma unui accident rutier.

Spre deosebire de asigurare RCA, asigurarea CASCO este o asigurare facultativa si acopera pagubele pe care le-a suferit autovehiculul dumneavoastra. Asigurarea RCA este valabila numai pe teritoriul Romaniei, in afara granitelor fiind valabila polita Carte Verde.
Asigurarea RCA nu se adreseaza titularului sau, ci doar tertelor persoane care au fost pagubite din vina acestuia.

Pentru a asigura propriul automobil impotriva furtului sau a altor daune ce pot surveni, este necesara o polita de tip CASCO.