Cristian BALANICA: Tendinta de deplasare a profesionistilor din companiile de asigurari catre piata de brokeraj se va stabiliza in 2014

Cristian BALANICA: Tendinta de deplasare a profesionistilor din companiile de asigurari catre piata de brokeraj se va stabiliza in 2014
ilor si al deplasarii profesionistilor din companiile de asigurare catre zona de brokeraj. “Cu siguranta putem spune ca 2012, pe fondul masurilor de eficientizare a activitatii companiilor de asigurare, a insemnat startul unei etape de dezvoltare poate fara precedent a brokerilor de asigurare. Multi dintre profesionistii pietei de asigurari au trecut de cealalta parte a ‘baricadei’, poate din simplul fapt ca au vrut sa ofere o paleta mai larga de oferte clientilor lor, sau/si au vrut sa incerce noi provocari in cariera lor”, a declarat Cristian BALANICA, Director General, PIRAEUS Insurance Broker.

“Sumarizand, in definitiv poate insemna un plus pentru industria de brokeraj, acest nou trend la care asistam, venind si in urma costurilor de licentiere destul de insemnate a agentilor de asigurare, cat si a numarului lor diminuat in urma procesului. In acelasi timp, pot afirma ca acest exod va continua pe tot parcursul anului in curs, urmand a se stabiliza undeva in 2014, cand companiile de asigurare vor finaliza procesele de restructurare si asezare pe noi centre de profit, iar brokerii de asigurare vor ajunge la o pondere de peste 50-55% din totalul primelor de asigurare intermediate la nivelul intregii piete”, a continuat Cristian BALANICA.

Piata de intermediere va fi analizata in detaliu in cadrul Zilei Brokerilor care va avea loc luni, 20 mai, in cadrul Forumului International Asigurari-Reasigurari 2013. Una dintre temele de actualitate este reprezentata de vanzarile online ale politelor de asigurare si retetele de dezvoltare pe acest canal pentru asiguratori. In ciuda dimensiunilor inca reduse ale acestei nise, necesitatea reglementarii este una evidenta si trebuie realizata cat mai urgent.

“Chiar daca acum [nisa online] reprezinta sub 5% din totalul primelor subscrise nu inseamna ca potentialul de dezvoltare nu este unul urias. In acelasi timp, ar trebui sa insemne unul sigur, coerent si transparent. Nu poti sa-i prezinti unui client 3 sau 4 paliere de pret la acelasi asigurator pentru aceleasi riscuri. Dispare increderea in produsul asiguratorului, dispare seriozitatea intermediarului, iar in acelasi timp vom induce cu totii ideea ca asigurarea se cumpara dupa pret si nu in urma nevoii de asigurare a fiecaruia dintre clientii nostri. Ciclic, industria de asigurari trece prin momente destul de dificile conditionat de mai multi factori economici, politici etc. Ca vanzatori de ‘incredere si protectie’ trebuie doar sa urmam o liniaritate in tot ceea ce facem”, a explicat Directorul General al PIRAEUS Insurance Broker.

PIRAEUS Insurance Broker este Partener Principal al Forumului International Asigurari-Reasigurari 2013 si ofera, alaturi de ASIROM VIG, receptia cu prilejul Deschiderii Oficiale a Forumului – “Gala Premiilor Pietei Asigurarilor – Premii pentru Reasigurari”.

Leave a Reply