Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

CSA desfiinteaza baza de date REVER

CSA desfiinteaza baza de date REVER

CSA desfiinteaza baza de date REVER

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat desfiintarea bazei de date REVER (Registrul pentru evidenta evenimentelor rutiere), care continea informatii complete privind evenimentele rutiere despagubite prin asigurarea RCA. Decizia a fost luata printr-o hotarare a Consiliului CSA din 20 decembrie 2012 si a fost publicata in Monitorul Oficial pe 24 ianuarie a.c.

Astfel, societatile de asigurare autorizate RCA nu mai au obligatia de a transmite informatii catre REVER, baza de date pentru evidenta evenimentelor rutiere, conform Ordinului CSA nr. 10/2012. Acesta prevedea ca, in termen de 5 zile de la avizarea unui eveniment asigurat, asiguratorul sa transmita informatii complete privind evenimentul rutier in cauza, incluzand si o copie electronica a formularului de constatare amiabila, acolo unde era cazul.

Principala functie a REVER era facilitarea solutionarii dosarelor de dauna deschise in baza constatarilor amiabile de accident. De asemenea, baza de date era utilizata ca un suport online pentru schimbul de informatii intre asiguratori, cat si pentru identificarea incercarilor de fraudare. La inceputul anului trecut, REVER era privita drept un posibil suport si pentru informatiile privind politele CASCO.

Practic, era eliminata necesitatea utilizarii mecanismelor traditionale de comunicare si colaborare intre societatile de asigurare privind constatarea amiabila, ceea ce conducea la o scadere substantiala a timpului necesar prelucrarii dosarelor de dauna, deschise in baza acestor formulare.

Suplimentar functiei principale de baza de date, sistemul REVER avea si functionalitati in securizarea, procesarea si raportarea datelor. Elementul principal al bazei de date era evenimentul rutier, la care erau adaugate informatiile conexe.

Totusi, companiile vor raporta in continuare catre baza de date CEDAM, in termen de 5 zile de la data emiterii asigurarilor RCA sau de la data avizarii unor evenimente asigurate, informatii complete privind contractele de asigurare auto incheiate, respectiv despre dosarele de dauna asociate acestora.

CEDAM va fi utilizata in continuare pentru verificarea existentei sau valabilitatii unei asigurari RCA pentru un anumit vehicul, ca suport pentru F.P.V.S., dar, cel mai important, ca suport pentru functionarea sistemului bonus-malus.

Leave a Reply