CSA prelungeste pana la 31 octombrie termenul pentru pregatirea profesionala obligatorie

CSA prelungeste pana la 31 octombrie termenul pentru pregatirea profesionala obligatorie
unctionarea asiguratorilor puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.16/2012, adica 3 septembrie 2012.

Este vorba despre conducatorii si personalul de executie al compartimentelor specifice domeniului asigurarilor, de subscriere a contractelor de asigurare, managementul riscului, reasigurare, daune si despre conducatorii compartimentelor nespecifice: economico-financiar, juridic, control intern, audit intern, tehnologia informatiei, evaluare medicala asigurati si altele, conform organigramei asiguratorului. Acelorasi conditii se supun si personalul de executie din compartimentul economico-financiar, persoanele angajate in cadrul unui asigurator pentru vanzarea politelor de asigurare, directorii si personalul de conducere din subunitatile teritoriale ale unui asigurator, cu exceptia agentiilor si punctelor de lucru, precum si personalul de specialitate din directiile/compartimentele acestor subunitati teritoriale.

Toti acestia trebuie sa urmeze cursurile de specializare profesionala organizate in cadrul Institutului de Management in Asigurari, in termen de 12 luni de la data angajarii sau numirii in functie.

Pentru cei care sunt in prezent angajati la un asigurator, indiferent de functia pe care o ocupa, perioada de conformare este prelungita in baza noilor norme pana la data de 31 octombrie 2013 inclusiv.

Ordinul nr. 11/2013 pentru punerea in aplicare a noilor reglementari privind autorizarea si functionarea asiguratorilor a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 223 din 18 aprilie a.c.

Leave a Reply