Data limita pentru obtinerea certificatului de pregatire profesionala in asigurari se prelungeste din nou, pana la 30 iunie 2013

Data limita pentru obtinerea certificatului de pregatire profesionala in asigurari se prelungeste din nou, pana la 30 iunie 2013
a trei luni se face prin derogare de termenul prevazut la pct. 1 din Ordinul CSA nr. 23/2012 pentru modificarea si completarea Normelor privind calificarea profesionala si pregatirea continua a intermediarilor in asigurari, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 9/2012.

Conditiile initiale prevedeau ca intermediarii din asigurari al caror nume de familie incepe cu literele de la A pana la F trebuie sa parcurga primul program de pregatire profesionala continua si sa faca dovada obtinerii certificatului de absolvire pana la 31 decembrie 2012. La inceputul anului in curs, CSA a prelungit termenul cu trei luni, pana la 31 martie a.c., prin Ordinul nr.23/2012.

Conform actului normativ, persoanele inregistrate in Registrul intermediarilor anterior datei de 1 septembrie 2012, precum si toate celelalte persoane care au una din calitatile: Agenti de asigurare persoane fizice, conducatori ai agentilor de asigurare persoane juridice, subagenti, conducatori ai activitatii de bancassurance, persoane fizice care desfasoara activitate de bancassurance, conducatori executivi ai brokerilor de asigurari si/sau reasigurari, brokeri in asigurari/reasigurari, asistenti in brokeraj persoane fizice, conducatori ai asistentilor in brokeraj persoane juridice, precum si personalul propriu cu atributii de intermediere in asigurari, personalul propriu al brokerului de asigurare si/sau reasigurare care are ca principala atributie de serviciu intermedierea contractelor de asigurare si/sau reasigurare, pentru o perioada de cel putin 2 ani in ultimii 4 ani anteriori datei de 1 septembrie 2011, chiar daca reglementarile specifice domeniului nu prevedeau inregistrarea lor in Registrul Intermediarilor, au obligatia sa parcurga primul program de pregatire profesionala continua si sa faca dovada obtinerii certificatului de absolvire a acestuia astfel:

“a) persoanele ale caror nume de familie incep cu litera A pana la F inclusiv – pana la data de 30 iunie 2013 inclusiv;

b) persoanele ale caror nume de familie incep cu litera G pana la Q inclusiv – pana la data de 30 iunie 2013 inclusiv;

c) persoanele ale caror nume de familie incep cu litera R pana la Z inclusiv – pana la data de 30 septembrie 2013 inclusiv.”

Leave a Reply