De ce pleaca reasiguratorii mari din Romania si din Europa de Est? Specialistii internationali cauta raspunsul la FIAR 2013

De ce pleaca reasiguratorii mari din Romania si din Europa de Est? Specialistii internationali cauta raspunsul la FIAR 2013
lui dedicat pietei reasigurarilor organizat la FIAR 2013. Acestora li se vor alatura Guy HUDSON, Partner, JLT Re, Muzaffer AKTAS, Managing Director, WILLIS Re, precum si Cristian CONSTANTINESCU, Specialist in asigurari.

Reprezentanti ai industriei de asigurare si reasigurare din intreaga lume, ai autoritatilor de reglementare, precum si specialisti din domenii conexe sunt asteptati sa participe anul acesta la cea de-a XVI-a editie a Forumului International Asigurari-Reasigurari. In acest an, conferintele traditionale ale forumului vor fi completate de o serie de workshop-uri interactive dedicate celor mai importante teme ale industriei.

Seminarul “Reasigurari in Europa Centrala si de Est – o solutie pentru insanatosirea pietelor?” va avea loc marti, 21 mai 2013, si va aduce in discutie situatia reasigurarilor din CEE, in contextul retragerii tot mai multor reasiguratori din aceasta zona, inclusiv din piata romaneasca. Fenomenul devine un semnal de alarma pentru jucatorii locali, mai ales avand in vedere anuntul recent al SCOR Re. Astfel, la sfarsitul anului trecut, SCOR SE, unul dintre cei mai importanti reasiguratori ai lumii, a anuntat ca opreste, pentru moment, preluarea in reasigurare a riscurilor aferente clasei RCA din Romania. Mai mult, in urma cu 3-4 ani, compania germana MUNICH Re se retrasese la randul sau de pe segmentul RCA romanesc.

Workshop-ul dedicat reasigurarilor din cadrul FIAR 2013 incearca, astfel, sa identifice motivele principale care determina reasiguratorii mari sa paraseasca Romania si Europa de Est si sa determine ce capacitate de reasigurare este disponibila in acest moment pe piata.

Programul intreg al seminarului poate fi accesat pe pagina oficiala a Forumului .

Pentru a va rezerva un loc la eveniment, click aici !

Leave a Reply