De la 0 la 300 km/h in doar 21,19 secunde

La 2 septembrie 2011, Koenigsegg Agera R a devenit cea mai rapidă masină de pe planetă.

Fondatorul companiei constructoare de masini, Christian von Koenigsegg, nu este omul care să accepte compromisurile.

A preferat intotdeauna să inoveze, tocmai pentru a evita concesiile de orice fel. Fiecare detaliu este important, inclusiv anvelopele. Prin urmare, toate masinile Koenigsegg sunt echipate cu anvelope fabricate de Michelin.

Fără indoială că, inainte de a inregistra orice fel de record de viteză, a fost necesar să se conceapă o anvelopă care să isi mentină siguranta si aderenta in cele mai dificile conditii si care să poată accelera si decelera fără cea mai mică dificultate. Pe durata dezvoltării acestei anvelope, Koenigsegg Agera R a avut de trecut cel mai exigent test, cel de la Centrul Tehnologic Michelin de la Ladoux, Franta. Anvelopele, sistemul de suspensie si aerodinamica Agera R au contribuit in egală măsură la atingerea unei forte G de 1,6 g in viraje, pe suprafete uscate, si la manevrabilitatea sporită inregistrată pe suprafete umede. Agera R este echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Super Sport, omologate pentru viteze de peste 420 km/oră, ceea ce le recomandă ca fiind cele mai rapide anvelope din lume. Ziua de muncă devine minunată atunci cnd implică doborarea unui record.

CONCEPUTĂ PENTRU PERFORMANTA

Robert Serwanski a reusit să conducă Agera R direct in istoria auto, in cadrul unui eveniment organizat pe aerodromul din Angelholm, fosta bază a aviatiei suedeze. La o masină care dispune de 1.115 CP, aderenta anvelopelor devine extrem de importantă. Tinand cont de parteneriatul existent de foarte mult timp intre Koenigsegg si Michelin, Serwanski stia că se află in maini sigure.

Performantele legendare si manevrabilitatea remarcabilă in viraje a Koenigsegg Agera R se datorează, partial, si anvelopelor alese. Această supermasină este echipată cu anvelope MICHELIN Pilot Super Sport, recunoscute pentru aderenta, siguranta si manevrabilitatea lor de exceptie, in cele mai dificile conditii de rulare.

Leave a Reply