hennessey venom gt 427-6 km h

De văzut: Hennessey Venom GT atinge 427,6 km/h

I-au trebuit doar 3.2 km micului Venom GT să-l privească în ochi pe Bugatti Veyron Supersport și să-i tragă una la gioale. Asta pentru că în doar 3,2 kilometri această rachetă pe platformă de Lotus a accelerat până la 427,6 km/h.

Chestia asta îl face, dragi internauți, să devină cea mai rapidă mașină de producție… din întreaga lume.

Acum, dacă te scarpini în cap și te gândești „stai așa un pic, nu a atins Veyron Supersport 431,3 km/h acum vreo doi ani?”, să știi că ai dreptate. Dar Hennessey ne spune că versiunea de producție a lui Supersports are o viteză limitată la 415 km/h – pentru a evita o posibilă explozie a anvelopelor -, ceea ce înseamnă că Venom GT îi fură primul loc.

În mod surprinzător, ni s-a spus că această reușită de 427,6 km/h nu va rămâne mult timp nedepășită.

„Vom avea nevoie de o pistă mai lungă pentru a afla viteza maximă posibilă”. Ah, da, o pistă mai lungă: după cum am menționat, Venom a stabilit viteza aceasta în doar 3,2 kilometri, adică pe jumătatea din distanța care i-a fost necesară lui Veyron să atingă viteza-record.

Și e oarecum înfricoșător când te gândești că doar acum un an în urmă Venom a devenit în mod oficial cea mai rapidă mașină care să accelereze de la 0 la 300 km/h, atigând cifra magică în doar 13,63 secunde.

Câte mai are de oferit V8-ul de 7,0 litri, din aluminiu? De-acum trebuie să ne așteptăm că auzim de Venom GT decolând în spațiu…