Doua autocare s-au ciocnit frontal la Nadlac. Trei persoane au decedat si alte 29 au fost ranite

Doua autocare s-au ciocnit frontal la Nadlac. Trei persoane au decedat si alte 29 au fost ranite
a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un alt autocar cu numere de Covasna, care mergea spre frontiera.

Primul dintre acestea transporta aproximativ 50 de muncitori romani care veneau din Spania, iar in cel de al de-al doilea se aflau alti 50 de pasageri care urmau sa iasa din tara.

Soferii celor doua vehicule si inca unul dintre pasageri au murit pe loc, iar cei 29 de raniti au fost transportati de urgenta la spital.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Arad, Camelia TUDUCE, din primele cercetari reiese ca vina apartine soferului autocarului spaniol, care circula cu viteza excesiva, iar pe fondul carosabilului umed a pierdut controlul volanului in curba.

Limitele de acoperire stabilite de catre legislatia romaneasca pe RCA pentru vatamari corporale si deces sunt de 5 mil. EUR per eveniment, respectiv de 1 mil. EUR pentru daune materiale.

Atat pasagerii aflati in autocarul vinovat de producerea accidentului, cat si toate victimele din celalalt vehicul pot solicita despagubiri companiei Carte Verde a autocarului spaniol. Pentru aceasta, cei pagubiti se pot adresa direct companiei de asigurari Carte Verde spaniole sau corespondentului sau de despagubiri din Romania, informatie disponibila la Biroul Asiguratorilor Auto din Romania. Legislatia internationala prevede ca o companie autorizata sa incheie Carte VErde in Spatiul Economic European este obligata sa isi desemneze un reprezentant de despagubiri in fiecare tara din SEE.

Compensatiile se pot acorda atat in amiabil, cat si in urma unei decizii judecatoresti, in acest caz judecatorul avand putere deplina in stabilirea cuantumului despagubirii.

Leave a Reply