Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

EXCLUSIV: 2008 vs. 2012 – Acelasi volum de daune platite, subscrieri cu 500 mil. EUR mai mici. Care au fost cele mai mari daune platite de asiguratori?

EXCLUSIV: 2008 vs. 2012 – Acelasi volum de daune platite, subscrieri cu 500 mil. EUR mai mici. Care au fost cele mai mari daune platite de asiguratori?
2,4 mld. EUR), nivelul daunelor platite mentinandu-se constant de-a lungul celor cinci ani care au trecut de atunci (putin peste 1,1 mld. EUR in 2008), arata cea mai recenta editie a Revistei de Specialitate INSURANCE Profile.

La finalul anului trecut, cota de piata a primilor cinci jucatori (ASTRA, OMNIASIG, ALLIANZ-TIRIAC, GROUPAMA si ASIROM), totaliza 53%. Totodata, ierarhizand companiile de asigurari dupa criteriul volumului de indemnizatii brute platite, Top 5 este format din aceleasi nume, doar ca ponderea daunelor platite de acestea in total se apropie de 70%.

Situatia este comparabila cu anul 2008, cand primele cinci companii (Top 5 era format la acea vreme din ALLIANZ-TIRIAC, OMNIASIG, ASIROM, ING Asigurari de Viata si ASTRA-UNIQA) generau 52% din subscrieri si plateau circa 63% din daune.

Evolutia PBS si DAUNE 2008-2012 (milioane EUR)

Segmentul auto (CASCO si RCA, insumate) pare sa fie principalul vinovat de aceasta realitate, din moment ce marii jucatori din piata sunt cei care vand CASCO si RCA, acestia fiind totodata si cei care platesc cele mai mari volume de daune. Aceasta afirmatie este confirmata si de topul daunelor platite in 2012 de asiguratori, realizat de INSURANCE Profile, cele mai importante fiind aferente politelor CASCO si RCA.

Click aici pentru a vizualiza cele mai mari daune platite de asiguratori in 2012!

La o scurta privire a datelor ultimilor cinci ani, piata de asigurari auto a scazut de la circa 1,5 mld. EUR in 2008, la putin peste 930 mil. EUR in 2012, in vreme ce valoarea daunelor platite de asiguratori a scazut doar de la 1 mld. EUR pana la 860 mil. EUR. Analizand procentual, si in 2008 si in 2012, 80% din daunele platite de asiguratorii romani se datorau asigurarilor auto, doar ca in 2008, politele RCA si CASCO generau 65% din valoarea subscrierilor, in vreme ce in 2012, pe fondul unei scaderi mai abrupte decat media intregii piete – politele auto au reprezentat mai putin de jumatate (49%) din portofoliul consolidat al acesteia.

Concluzionand, de evolutia politelor auto a depins si inca depinde intr-o mare masura si evolutia pietei de asigurari per ansamblu, industria din Romania neiesind inca din tiparul pietelor emergente.

Rezultatele preliminare integrale ale pietei asigurarilor din Romania aferente anului 2012 le puteti citi in exclusivitate in cea mai noua editie a Revistei de Specialitate INSURANCE Profile. Pentru varianta electronica a publicatiei accesati www.insuranceprofile.ro. Versiunea print va fi lansata maine, 28 martie, cu ocazia Galei Premiilor Pietei Asigurarilor – Editia 2013.

In curand, va fi lansat un nou produs Media XPRIMM!

Leave a Reply