EXCLUSIV: ASIROM VIG a asigurat fabrica din Beius, afectata de incendiu, pentru o valoare de 729.000 EUR

EXCLUSIV: ASIROM VIG a asigurat fabrica din Beius, afectata de incendiu, pentru o valoare de 729.000 EUR
“pentru suma totala pe locatie de 729.000 EUR, din care 280.000 EUR pentru cladire, 424.000 EUR – utilaje, stoc produse finite si materii prime – 20.000 EUR si echipamente electronice 5.000 EUR”, ne-au precizat reprezentantii companiei. Potrivit acestora, polita de asigurare a fabricii cuprindea riscurile de baza (incendiu si alte calamitati), aceasta fiind reasigurata la SWISS Re.

“Avand in vedere ca inca se fac evaluari, este devreme sa spunem la cat se va ridica dauna. De asemenea, pana in momentul de fata nu a fost stabilita de catre autoritatile competente cauza probabila pentru incendiu”, a declarat Mariana DIACONESCU, Presedinte ASIROM VIG pentru XPRIMM Newsletters.

Pentru solutionarea acestei daune se vor urma pasii standard prevazuti in astfel de situatii, care implica avizarea daunei de catre asigurat in termen de 3 zile, solicitarea documentelor necesare specifice evenimentului asigurat de la autoritatile competente, cat si alte acte necesare (acte de proprietate, facturi, cererea de despagubire etc.). De asemenea, “in cazul daunelor cu valori mari, care exced capacitatea de retinere a companiei, la solicitarea reasiguratorului poate fi implicat un lichidator extern care poate fi numit de reasigurator sau numirea acestuia poate fi lasata la latitudinea ASIROM VIG”, subliniaza Mariana DIACONESCU. Totodata, pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului se angajaza experti tehnici independeti – in cazul de fata un expert tehnic in incendii.

Este de mentionat, ca in cazul unor astfel de polite, sunt prevazute in contractul de asigurare si anumite excluderi, printre care se regasesc:
pagubele rezultate din incendii, care se produc bunurilor asigurate supuse unui foc util sau caldurii tehnologice;pagube produse instalatiilor electrice prin actiunea curentului electric cu sau fara aparitia focului (de exemplu prin supracurent, supratensiune, contactul insuficient);pagube produse de efectul indirect al trasnetului la instalatii electrice;pagube directe sau de consecinta produse cladirilor/altor constructii precum si a continutului, ca urmare a avariilor accidentale la instalatiile de apa, gaze, canal sau incalzire centrala, daca aceste avarii au fost cauzate de inghet etc.

Leave a Reply