EXCLUSIV: Proiectul de modificare a legislatiei privind masurile de reducere a riscului seismic

EXCLUSIV: Proiectul de modificare a legislatiei privind masurile de reducere a riscului seismic
i!

Principalele elementele de noutate ce vor aparea fata de legislatia in vigoare se refera la introducerea unor panouri de avertizare cu un mesaj standard: “Atentie. Cladire cu risc seismic ridicat. Pericol de prabusire”, inasprirea sanctiunilor pana la atragerea raspunderii penale pentru proprietarii si administratorii constructiilor ce fac obiectul prezentului act normativ sau a persoanelor implicate in masurile de prevenire, dar si introducerea procedurii de expropriere in interes public ca solutie ultimativa aplicata celor care refuza aplicarea legii.

Initiativa deputatului Dan Cristian POPESCU prevede, de asemenea, prioritizarea finantarii publice a masurilor de prevenire a riscului seismic, in paralel cu introducerea parteneriatului public-privat a posibilitatii de finantare.

Propunerea mentionata vine sa completeze Ordonanta 20 din 1994 privind masurile de reducere a riscului seismic al constructiilor existente, dar si Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica.

Leave a Reply