EXCLUSIV: Radu FRINCU pleaca de la conducerea EximAsig Romania, dupa trei ani de mandat

EXCLUSIV: Radu FRINCU pleaca de la conducerea EximAsig Romania, dupa trei ani de mandat

Referitor la cei peste trei ani petrecuti la conducerea companiei de asigurari a EXIMBANK, inca de la demararea activitatii, Radu FRINCU a declarat: “Proiectul EximAsig Romania a reprezentat o provocare foarte interesanta deoarece la momentul preluarii conducerii, in 2010, compania exista doar pe hartie. A fost nevoie de multa munca si determinare, si impreuna cu echipa, am reusit treptat sa ne castigam clientii, am dezvoltat clasele de asigurari practicate si implicit si portofoliul si ne-am impus pe segmentul asigurarilor de garantii. La finele anului 2012, compania inregistra un volum de prime subscrise de peste 22 mil. lei si afaceri extinse in Italia, Franta, Spania si Marea Britanie”.

Radu FRINCU a detinut, pana la inceputul anului 2010, functia de Director General al CERTASIG, pozitie pe care a ocupat-o din anul 2006. Mentionam ca, in aceasta calitate, cu ocazia Editiei 2010 a Galei Premiilor Pietei Asigurarilor, Radu FRINCU a fost recompensat cu distinctia “Lideri de Succes”.

EximAsig Romania a fost infiintata de EXIMBANK in 2009, ca urmare a recomandarilor Comisiei Europene care interzic sustinerea de catre stat a asigurarii creditelor de export pe termen scurt contra riscurilor de piata. Aceasta a devenit operationala in prima jumatate a anului 2010, activand initial pe segmentul de asigurari si reasigurari de credite comerciale.

In prezent, compania practica pe piata din Romania zece clase de asigurari si detine in portofoliu peste 40 de produse de asigurare.

La finele anului 2012, EximAsig detinea cea de a patra pozitie in clasamentul companiilor care practica asigurari de garantii, cu o cota de piata de 13,03%.

Leave a Reply